ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: mini φούστα, πουκάμισο και mules
 

Κορωνοϊός ή γρίπη; Έτσι θα καταλάβεις τι διαφορά

Ποια είναι τα συμπτώματα και ο χρόνος εκδήλωσης τους;

Ζωή Τουτουντζίδου

Πριν την έναρξη της πανδημίας μόλις είχαμε πυρετό ή κόπωση υποπτευόμασταν την γρίπη. Πλέον όμως δεν γνωρίζουμε αν πρόκειται για γρίπη ή κορωνοϊός καθώς έχουν παρόμοια συμπτωματολογία. Αυτό συμβαίνει επειδή τα συνήθη συμπτώματα της γρίπης είναι πονοκέφαλος, πονόλαιμος και καταρροή, τα ίδια δηλαδή συμπτώματα με αυτά του κορωνοϊού.

Τα άτομα με κορωνοϊό αντιμετωπίζουν προβλήματα στο αναπνευστικό σύστημα, ενώ η μόλυνση μπορεί να προκαλέσει πνευμονία, νευρική ανεπάρκεια ακόμα και να οδηγήσει στο θάνατο.

Τί είναι όμως αυτό που ξεχωρίζει τον κορωνοϊό από την κοινή γρίπη;

Ο κορωνοϊός αφαιρεί ξαφνικά την αίσθηση της όσφρησης και της γεύσης, καθώς οι ασθενείς με κορωνοϊό αντιμετωπίζουν έντονα το φαινόμενο αυτό σε σχέση με τα άτομα που νοσούν με την κοινή γρίπη.

Έρευνες επίσης εντόπισαν πως τα άτομα που νοσούν με κορωνοϊό και έχουν ήπια συμπτωματολογία του ιού, έχουν σπάνια συμπτώματα βουλομένης μύτης ή καταρροής καθώς οι ασθενείς μπορούν να αναπνεύσουν ελεύθερα από την μύτη.

Μια ακόμη διαφορά του κορωνοϊού, από την κοινή γρίπη είναι ο χρόνος διάρκειας των συμπτωμάτων. Καθώς η γρίπη εμφανίζει κορύφωση των συμπτωμάτων στις 2 με 3 ημέρες από την νόσηση ενώ ο κορωνοϊός μπορεί να διαρκέσει μέχρι και δύο εβδομάδες.

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση

Photo by Pablo Merchán Montes on Unsplash

Το στρες παχαίνει;

Μπορεί το στρες να μας οδηγήσει στην αύξηση κιλών; Δυστυχώς, η απάντηση είναι θετική, και ...
newsroom must
 |  HEALTH