ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: mini φούστα, πουκάμισο και mules
 

Κόλλησε ο σύντροφος σου κορωνοϊό; Να τι πρέπει αν κάνεις!

Πώς να προστατευτείς αν συζείς με κάποιον που νόσησε

newsroom must

Με τα κρούσματα να βρίσκονται στα ύψη τις τελευταίες εβδομάδες πολλά ζευγάρια έρχονται αντιμέτωπα με τον κορωνοϊό. Με πολλούς να αναρωτιούνται τι πρέπει να κάνουν για να μην κολλήσουν από τον σύντροφο τους, ειδικά αν συζούνε σε μικρό χώρο. Εμείς λοιπόν ψάξαμε και βρήκαμε τι πρέπει να κάνεις για να προστατευτείς σε περίπτωση που κάποιος από τους δύο σας νόσησε με κορωνοϊό.

Αυτοπεριορισμός

Σύμφωνα με τις οδηγίες του Π.Ο.Υ δεν αρκεί μόνο ο αυτοπεριορισμός των ατόμων μέσα στο σπίτι αλλά και του κρούσματος σε έναν συγκεκριμένο χώρο, δηλαδή αυτός που νόσησε πρέπει να παραμείνει σε έναν συγκεκριμένο δωμάτιο αποφεύγοντας τις άσκοπες μετακινήσεις σε άλλους χώρους. Φυσικά αυτό ισχύει και για τον ύπνο!

Απολύμανση

Βασική προϋπόθεση είναι φυσικά ο συχνός εξαερισμός του χώρου και η χρήση μάσκας αν βρίσκεστε έστω και για λίγο σε κοινόχρηστο χώρο. Επίσης, για να προστατευτείς και να μην κολλήσεις είναι η σωστή απολύμανση του χώρου. Φορώντας φυσικά γάντια, τα οποία θα πρέπει να πετάς σε ειδική σακούλα μετά την χρήση, είναι σημαντικό να απολυμαίνονται ταχτικά οι επιφάνειες που χρησιμοποιούνται, όπως πόμολα, κοινόχρηστα αντικείμενα, πάγκοι. Το ίδιο πρέπει να γίνεται και με τα ρούχα. Πρέπει να τοποθετηθούν σε ειδική σακούλα, ιδανικά να παραμείνουν εκεί μέχρι τον τερματισμό της καραντίνας και να πλυθούν έπειτα με ειδικό απολυμαντικό και φυσικά μόνα τους.

Κάνε συχνά Τεστ

Ως επαφή πρέπει να ελέγχεις όσο πιο συχνά μπορείς αν νόσησες. Πλέον μπορείς να προμηθευτείς τα self-test από τα φαρμακεία για να ελέγχεις αν κόλλησες με κορωνοϊό, για να μπορέσεις και εσύ με την σειρά σου να λάβεις τα κατάλληλα μέτρα.

Είδη οικιακής φροντίδας και μπάνιο

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μοιράζεσαι τα ίδια είδη οικιακής φροντίδας με κάποιον που νοσεί αυτό περιλαμβάνει πετσέτες προσώπου, μαγειρικά σκεύη και αλλά αντικείμενα που μοιράζεσαι με τον σύντροφο σου. Όσον αφορά τώρα το μπάνιο το ιδανικό θα είναι να χρησιμοποιούνται διαφορετικά μπάνια για τον καθένα, κάτι όμως που σπάνια είναι διαθέσιμο. Πρέπει να αερίζεται συνεχώς, να απολυμαίνονται αμέσως οι επιφάνειες μετά την χρήση και φυσικά να έχει ο καθένας τα δικά του αντικείμενα προσωπικής υγιεινής.

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση

Photo by Pablo Merchán Montes on Unsplash

Το στρες παχαίνει;

Μπορεί το στρες να μας οδηγήσει στην αύξηση κιλών; Δυστυχώς, η απάντηση είναι θετική, και ...
newsroom must
 |  HEALTH