ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: mini φούστα, πουκάμισο και mules
 

Κι όμως το άγχος μπορεί να καταστρέψει την σχέση σου

4 τρόποι που θα σε βοηθήσουν να αποφύγεις τα προβλήματα που πιθανόν να επηρεάσουν την σχέση σου

Ζωή Τουτουντζίδου

Το άγχος μπορεί να επηρεάσει τόσο την κοινωνική όσο την προσωπική σου ζωή. Έχει συχνά ως αποτέλεσμα να δημιουργεί συναισθήματα πανικού, κρίσης και ανησυχίας. Με πολλά ζευγάρια να εκτονώνουν τα συναισθήματα αυτά στον σύντροφο τους με αποτέλεσμα να επηρεαστεί η σχέση τους. Εμείς σου προτείνουμε 4 τρόπους που θα σε βοηθήσουν να αποφύγεις τα προβλήματα που πιθανόν να επηρεάσουν την σχέση σου.

Photo by @ freestocks on Unsplash

1. Το άγχος αυξάνει τον φόβο

Το έντονο άγχος δημιουργεί στον άνθρωπο μια αμυντική στάση απέναντι στους άλλους . Μην αφήσεις το άγχος να σε κατακλίσει με συναισθήματα φόβου απέναντι στον σύντροφο σου. Εμπιστεύσου το άτομο που βρίσκεται δίπλα σου και προσπάθησε να κατανοήσεις τις ανάγκες του.

2. Απόλαυσε τις στιγμές μαζί του

Το άγχος συχνά προκαλεί κρίσης πανικού και ανησυχίας με αποτέλεσμα να μην απολαμβάνουμε καθημερινές στιγμές. Προσπάθησε να χαλαρώσεις και να απολαύσεις τον χρόνο που έχετε μαζί. Αν πάλι νιώθεις πως είσαι σε έντονη συναισθηματική κατάσταση μια αγκαλιά μπορεί να σου προσφέρει παραπάνω πράγματα από αυτά που φαντάζεσαι. Έρευνες υποστηρίζουν πως η αγκαλιά και η σωματική επαφή μειώνουν τους καρδιακούς παλμούς και την αρτηριακή πίεση με αποτέλεσμα την χαλάρωση του σώματος.

3. Επικοινωνία

Μια σχέση βασίζεται στην ειλικρίνεια και την επικοινωνία. Μοιράσου τις ανησυχίες που έχεις με τον σύντροφο σου. Ίσως ήρθε η ώρα να μιλήσεις για όσα σε επηρεάζουν, εξάλλου μην ξεχνάς η καλή επικοινωνία είναι ο θεμελιώδης λίθος μιας σχέσης.

4. Δες το αλλιώς

Επικεντρώσου στα θετικά που σου προσφέρει αυτή η σχέση. Νιώσε ευγνώμων για το άτομο που έχεις διπλά σου και στην σχέση που έχετε δημιουργήσει.

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση

Photo by Pablo Merchán Montes on Unsplash

Το στρες παχαίνει;

Μπορεί το στρες να μας οδηγήσει στην αύξηση κιλών; Δυστυχώς, η απάντηση είναι θετική, και ...
newsroom must
 |  HEALTH