ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Λινό jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Και κάπως έτσι επιστρέφουμε στο γυμναστήριο μετά τις διακοπές εν καιρώ κορωνοϊού

Μερικές συμβουλές και τι πρέπει να προσέξουμε

Ριάνα Στυλιανού

Με τον ερχομό του Σεπτέμβρη, αποχαιρετούμε σιγά σιγά το καλοκαίρι και μπαίνουμε σε ένα πιο “εργατικό” θα το έλεγα κλίμα, όπου βάζουμε νέους στόχους και οργανώνουμε την ρουτίνα μας καλύτερα. Αυτός ο μήνας (όπως και ο Ιανουάριος φυσικά) είναι για μένα μια ευκαιρία για να κάνω μια νέα αρχή, να θέσω νέους στόχους και να ανανεώσω τόσο τον εαυτό μου αλλά και τη ρουτίνα μου... και πιστεύω πως οι πλείστοι από εσάς βαδίζετε σε παρόμοιο vibe.

Εφόσον απολαύσαμε τις παραλίες και ξεκουραστήκαμε αυτούς τους τελευταίους μήνες, είναι καιρός να ξανά καλωσορίσουμε το γυμναστήριο στην καθημερινότητα μας και να βάλουμε τον εαυτό μας σε μια φυσική κατάσταση που θα ωφελήσει τόσο την υγεία αλλά και το πνεύμα μας.

Η περίοδος που διανύουμε δεν είναι εύκολη... not going to lie, ο κορωνοϊός μας “τσάκισε” σε πολλούς και διάφορους τομείς, αλλά οι ανθρωπότητα περνά κάθε δυσκολία μετά την άλλη, έτσι και τώρα, παραμένουμε δυνατοί και με προσοχή συνεχίζουμε την κανονική μας καθημερινότητα.

Τι μπορούμε να κάνουμε για να επανέλθουμε ομαλά
Αρχικά, πρέπει να το πάρετε απόφαση και να ξεκινήσετε το γυμναστήριο. Αφήστε το “ από Δευτέρα αρχίζω” mood και διασφαλίστε την συνδρομή σας σήμερα.

Μετά από αρκετό καιρό αποχής, είναι λογικό οι τραυματισμοί να απειλούν τους μύες και τις αρθρώσεις μας, έτσι γυμναζόμαστε με μέτρο. Ζητήστε την βοήθεια κάποιου γυμναστή για να σας προτείνει πιο χαλαρές ασκήσεις την πρώτη εβδομάδα.

Η σωστή αποκατάσταση είναι πολύ σημαντική. Ένα καλό ζέσταμα για παράδειγμα και ασκήσεις streching μετά την προπόνηση θα σας βοηθήσουν στον μετέπειτα πόνο που το πιο πιθανό θα νιώσετε μετά από τις πρώτες σας προπονήσεις... απλά δεν θα είναι τόσο αφόρητος.

Μέτρα ασφαλείας για τους συνδρομητές του γυμναστηρίου
1. Φοράμε μάσκα εάν ανήκουμε σε ευάλωτες ομάδες.
2. Καθαρίζουμε τα όργανα από τον ιδρώτα μας με χαρτί υγείας και αντισηπτικό υγρό που παρέχει το γυμναστήριο πριν και μετά την χρήση τους.
3. Καθαρίζουμε τα χέρια μας συχνά με αντισηπτικό για την καλύτερη ασφάλεια και υγεία εμάς και των γύρω μας.
4. Δεν ακουμπάμε το πρόσωπό μας, χρησιμοποιούμε πάντα την πετσέτα μας για να απαλλαγούμε από τον ιδρώτα.
5. Βάζουμε πάντα την πετσέτα μας πάνω στο χαλάκι γυμναστικής πριν ξαπλώσουμε πάνω.
6. Απαλλασσόμαστε από τα γυμναστικά μας ρούχα αμέσως μόλις πάμε σπίτι, συμπεριλαμβανομένου και της πετσέτας μας. Τα πλένουμε σε ψηλούς βαθμούς για την εξουδετέρωση των μικροβίων γενικότερα.

Μέτρα ασφαλείας για τους υπαλλήλους του γυμναστηρίου
1. Η χρήση μάσκας είναι σημαντική.
2. Βεβαιωθείτε πως υπάρχει αντισηπτικό και χαρτί υγείας σε πολλαπλά μέρη του γυμναστηρίου.
3. Η απολύμανση των χώρων και των οργάνων είναι ζωτικής σημασίας και πρέπει να γίνεται συχνά.
4. Βεβαιωθείτε πως υπάρχει απόσταση ανάμεσα στα άτομα που βρίσκονται στο γυμναστήριο.
5. Ο εξαερισμός του χώρου είναι σημαντικός. Αφήστε τα παράθυρα ανοιχτά καθ’ όλη την λειτουργία του γυμναστήριου.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
γυμναστική  |  σώμα  |  υγεία  |  κορωνοϊός  |  gym  |  covid  |  safety  |  body

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση