ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: denim mini φούστα, λινό πουκάμισο και sliders
 

Η αλήθεια για τις μάσκες και τον κορωνοϊό

Το tweet του Obama

Μαρία Στυλιανού

Οι επιστήμονες αγωνίζονται για να καταλάβουν τον κορωνοϊό Covid-19 ο οποίος ξεκίνησε από την Κίνα τον Δεκέμβριο που, αφού κατέκλυσε την πόλη Wuhan της Κίνας εξαπλώθηκε ραγδαία ανά το παγκόσμιο.

Σύμφωνα με άρθρο της Financial Times οι ειδικοί της δημόσιας υγείας φοβούνται ότι η αναπνευστική ασθένεια, η οποία πιστεύεται ότι ξεκίνησε σε μια αγορά τροφίμων στην Wuhan, μπορεί να γίνει η πιο σοβαρή πανδημία από την εποχή της ισπανικής γρίπης το 1918-19. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προσπαθεί να περιορίσει τη μόλυνση πριν φτάσει σε αυτό το στάδιο.

Από τότε που άρχισε να εξαπλώνεται ο ιός τα αντισηπτικά και οι μάσκες προσώπου πιστεύεται ότι είναι ο καλύτερός μας σύμμαχος. Πόσο όμως πραγματικά μας προστατεύει η μάσκα από τον κορωνοϊό.

Αν και σε κάποιες πόλης της Ανατολικής Ασίας η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική ο ΠΟΥ δηλώνει ότι οι υγιής άνθρωποι δεν χρειάζεται να φοράνε μάσκα εκτός και αν φροντίζουν κάποιον που φαίνεται να έχει μολυνθεί από τον ιό. Συμβουλεύει όμως τον κόσμο που βρίσκεται σε περιοχές με κρούσματα του κορωνοϊού να φοράνε μάσκα αν φτερνίζονται ή βήχουν.

Ο ποιο αποτελεσματικός τρόπος να προστατεύσετε τον εαυτό σας και τους άλλου από τον Covid-19 είναι να πλένετε τα χέρια σας συχνά, να μην τα τοποθετείτε στο πρόσωπο και όταν βήχετε ή φτερνίζεστε να καλύπτετε με τον αγκώνα σας ή με ένα μαντιλάκι. Ακόμα συνιστούν να κρατάτε μια απόσταση ασφαλείας ενός μέτρου από άτομα που βήχουν ή φτερνίζονται.

Ακόμα και ο Obama σε twitter έγραψε «Προστατεύστε τον εαυτό σας και την κοινότητά σας από τον κορωνοϊό με προφυλάξεις κοινής λογικής: πλύνετε τα χέρια σας, μείνετε σπίτι όταν είστε άρρωστοι... Αφήστε τις μάσκες για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας. Ας μείνουμε ήρεμοι, ακούστε τους ειδικούς και ακολουθήστε την επιστήμη.»

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση

X