ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: mini φούστα, πουκάμισο και mules
 

Είναι η κατάθλιψη μια νέα πανδημία;

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ πάνω από 450 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν αναπτύξει συμπτώματα κατάθλιψης μετά την έναρξη της πανδημίας

Ζωή Τουτουντζίδου

Στατιστικά δεδομένα υποδεικνύουν ότι 1 στους 4 ανθρώπους παγκοσμίως έχει αναπτύξει αισθήματα άγχους και κατάθλιψης λόγω της πανδημίας. Με μελέτες να βρίσκουν αύξηση της μείζονος καταθλιπτικής διαταραχής και αγχώδους διαταραχής της τάξεως του 28% και 26% αντίστοιχα. Με τον Παγκόσμιο οργανισμό υγείας να υποστηρίζει πως πάνω από 450 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν αναπτύξει συμπτώματα κατάθλιψης μετά την έναρξη της πανδημίας, τονίζοντας πως βρισκόμαστε ήδη σε μία ένα νέο είδος πανδημίας, με έντονο αντίκτυπο στην ψυχική μας υγεία.

Σύμφωνα με το DSM IV-TR, το εγχειρίδιο ψυχολογίας «Η Μείζων Καταθλιπτική διαταραχή (Κατάθλιψη) είναι η πιο συχνή από τις διαταραχές διάθεσης, η οποία επηρεάζει αρκετά τον τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς ενός ατόμου. Το κυρίαρχο συναίσθημα είναι η λύπη ή η έλλειψη του ενδιαφέροντος για δραστηριότητες στην καθημερινότητα του ατόμου. Η μείζων καταθλιπτική διαταραχή μπορεί να οδηγήσει σε πληθώρα σωματικών και ψυχολογικών συμπτωμάτων και να μειώσει το επίπεδο λειτουργικότητας και ζωτικότητας του ατόμου».

Με έρευνα του πανεπιστημίου McMaster του Καναδά, να υποστηρίζει πως 43% των ενηλικών ηλικίας 50 και άνω βίωναν μέτρια ή και σοβαρά
συμπτώματα κατάθλιψης με το ξέσπασμα της πανδημίας.

Με τις γυναίκες να έχουν περισσότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν κατάθλιψη σε σχέση με τους άντρες, εξαιτίας της κοινωνικής αποστασιοποίησης, λόγο των ευθυνών για την φροντίδα της οικογένειας και της μοναξιάς εξαιτίας της πανδημίας.

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση

Photo by Pablo Merchán Montes on Unsplash

Το στρες παχαίνει;

Μπορεί το στρες να μας οδηγήσει στην αύξηση κιλών; Δυστυχώς, η απάντηση είναι θετική, και ...
newsroom must
 |  HEALTH