ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Blue jeans με άσπρο πουκάμισο, blazer και sneakers
 

Δείτε τι θα συμβεί εάν φοράτε κάλτσες στον ύπνο σας

Η συνήθεια που θα πρέπει να αλλάξετε άμεσα.

Μαρία Καραμάνου

Πολλοί άνθρωποι συνήθως κοιμούνται φορώντας τις ίδιες κάλτσες που φορούν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ωστόσο, ειδικοί προειδοποιούν ότι αυτή η συνήθεια είναι επικίνδυνη. Το Pseudomonas aeruginosa, ένα βακτήριο που μπορεί να βρεθεί στις φορεμένες κάλτσες, είναι επίσης παρών στις κατσαρίδες και τα περιτώματα τους. Αυτό το βακτήριο μπορεί να διαδοθεί εύκολα, και άνθρωποι που φορούν βρώμικες κάλτσες μπορούν να μεταφέρουν αυτά τα βακτήρια στο κρεβάτι τους, αυξάνοντας τον κίνδυνο μόλυνσης.

Σύμφωνα με μια έρευνα που διεξήγαγε το Mattress Next Day σε 1.017 Βρετανούς, το 18% από αυτούς δήλωσε ότι φοράει κάλτσες κατά τη διάρκεια του ύπνου. Από αυτούς, το 70% δεν αντικαθιστά καν τις κάλτσες τους με ένα καθαρό ζευγάρι πριν κοιμηθεί. Σύμφωνα με άρθρο της New York Post, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι σε περίπου το 50% των καλτσών που φορούσαν οι συμμετέχοντες από τις 7 το πρωί έως τις 11 το βράδυ περιείχε το βακτήριο Pseudomonas aeruginosa, το οποίο μπορεί να προκαλέσει λοιμώξεις.

Το Pseudomonas aeruginosa μπορεί να προκαλέσει λοιμώξεις στον αεραγωγό και το ουροποιητικό σύστημα και είναι επικίνδυνο καθώς μπορεί να εξαπλωθεί σε σημεία που δεν καθαρίζονται σωστά. Ορισμένες κάλτσες ήταν ακόμη πιο βρώμικες από τα ακάθαρτα τηλεκοντρόλ, που είναι πιο βρώμικα από μια τουαλέτα. Επιπλέον, τα πόδια μας διαθέτουν περίπου 250.000 ιδρωτοποιούς αδένες, πράγμα που σημαίνει ότι η υγρασία μπορεί να συσσωρευτεί σε βρώμικες κάλτσες, δημιουργώντας μύκητες, γνωστούς ως δερματόφυτα, που μπορούν να προκαλέσουν το "πόδι του αθλητή".

Για να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα, ειδικοί συνιστούν να πλένουμε τις βρώμικες κάλτσες στους 60 βαθμούς Κελσίου, καθώς αυτό θα βοηθήσει στον θάνατο των βακτηρίων.

Ένα από τα μολυσματικά προβλήματα που μπορεί να επηρεάσουν τα πόδια, ιδίως τα πέλματα, είναι η λοιμώξη που είναι γνωστή ως "πόδι του αθλητή". Αυτή η πάθηση είναι μεταδοτική και μπορεί να γίνει επικίνδυνη αν δεν αντιμετωπιστεί. Το "πόδι του αθλητή" εμφανίζεται ως ένα εξάνθημα που προκαλείται από έναν μύκητα, συνήθως ανάμεσα στα δάκτυλα των ποδιών, και μπορεί να προκαλέσει κνησμό, ερυθρότητα, καθώς και ένα δέρμα που είναι φολιδωτό, ξηρό, ραγισμένο, ή με μικρά σπυράκια.

Αν και συνήθως δεν είναι σοβαρό, πρέπει να αντιμετωπίζεται για να αποφευχθεί η εξάπλωσή του. Αυτό συμβαίνει διότι μπορεί να επηρεάσει το λεμφικό σύστημα, προκαλώντας λοιμώξεις στα λεμφαγγεία. Ο κύριος παράγοντας που προκαλεί αυτό το πρόβλημα είναι ο μύκητας που αναπτύσσεται και πολλαπλασιάζεται στο δέρμα, ευδοκιμώντας σε ζεστά, σκοτεινά και υγρά περιβάλλοντα.

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση