ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: playsuit με ένα ώμο και πλατφόρμες
 

6+1 τρόποι να αντιμετωπίσετε τον καύσωνα

Οι συμβουλές που χρειαζόμαστε πραγματικά.

Το έχουμε όλοι καταλάβει για τα καλά, το ζούμε κάθε μέρα στο «πετσί» μας, ο καύσωνας μάς έχει ταράξει και πράγματι όσα χρόνια και αν περάσουν δεν συνηθίζεται με τίποτα. Ιδικά όταν με την κλιματική αλλαγή, δυσχεραίνουμε την κατάσταση και ωθούμε τον πλανήτη προς το χειρότερο, με την μητέρα φύση να μάς «εκδικείται» με το δικό της τρόπο.

Ωστόσο, το καλοκαίρι, ήταν από πάντα, η αγαπημένη εποχή όλων των #islanders, αυτών δηλαδή που ζουν σε νησιά, καθώς το «γύρω-γύρω θάλασσα» είναι η πρώτη και η πιο άμεση λύση για ανακούφιση από την αφόρητη ζέστη. Από την άλλη αν δεν καταφέρετε να επισκέπτεστε τη θάλασσα καθημερινά, υπάρχουν λύσεις, και εμείς είμαστε εδώ για να σας τις μεταφέρουμε.

Ας δούμε λοιπόν, μερικά πράγματα, μικρά, καθημερινά, που μπορεί ο καθένας να εφαρμόσει για να καταφέρει να αποφύγει ή να καλυτερεύσει τις συνθήκες.

1. Ντυθείτε με τα κατάλληλα ρούχα
Μην επαναπαυτείτε και ειδικά, μην ντυθείτε με ρούχα που περιορίζουν τις κινήσεις, κολλούν στο σώμα και καταπιέζουν τον «αυτόματο» θερμοστάτη σας. Βάλτε άνετα, ελαφριά ρούχα που θα επιτρέπουν στην επιδερμίδα να αναπνέει.

2. Ενυδατώστε το σώμα
Με κρέμες, και πολύ νερό. Ο συνδυασμός αντηλιακής κρέμας και κατάποσης μπόλικου παγωμένου νερού θα βοηθήσουν το εξωτερικό σώμα να ισορροπήσει τα εσωτερικά όργανα και ιδιαίτερα τον εγκέφαλο.

3. Χρήση ηλεκτρικών συσκευών
Αυτό είναι δεδομένο πια, αν και μπορεί να επιφέρει «ζημιά» στα οικονομικά μας, οι καινούργιες ηλεκτρικές συσκευές και ο σωστός καθαρισμός και συντήρησή τους, μπορούν τελικά να προσδώσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα μειώνοντας ταυτόχρονα το κόστος κατανάλωσης.

4. Να τρέφεστε ελαφριά
Όπως φαντάζεστε, με το σώμα να βρίσκεται σε «υπερβολική» λειτουργία προσπαθώντας να κρατήσει τη θερμοκρασία του σε ισορροπία, είναι λογικό αν επιβαρύνουμε με τροφές που είναι «βαριές» στο στομάχι, να δυσκολέψουμε την όλη διαδικασία.

5. Προστασία από τον ήλιο
Μην ξεχνάτε εάν θα βγείτε από το σπίτι σας να πάρετε μαζί και το αγαπημένο σας καπέλο, καθώς εξασφαλίζει καλό αερισμό του κεφαλιού. Φορέστε μαύρα ή σκουρόχρωμα γυαλιά με ειδική επίστρωση που προστατεύουν από την αντανάκλαση του ήλιου.

6. Αποφύγετε το αλκοόλ
Μπορεί οι περισσότεροι να συνδυάζουμε τις εξορμήσεις μας στις παραλίες με άφθονη μπύρα ή τα αγαπημένα μας κοκτέιλ, αλλά αν βρίσκεστε για αρκετή ώρα στον ήλιο, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του καύσωνα, τα αποτελέσματα στον οργανισμό σας δεν θα είναι θετικά. Περιορίστε λοιπόν την κατάποση αλκοόλης για να αποφύγετε ανεπιθύμητες ζαλάδες, ναυτίες κ.ά.

7. Κάντε χλιαρά ντους
Είναι λογικό, μετά από τόση έκθεση σε υψηλές θερμοκρασίες, το σώμα μας να χρειάζεται βοήθεια στο να ισορροπήσει την κατάσταση. Έτσι για να το βοηθήσετε καλό θα ήταν να κάνετε συχνά χλιαρά ντους. Ο λόγος που δεν προτείνουμε κρύα, οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι με την απότομη εναλλαγή της θερμοκρασίας πετυχαίνουμε το αντίθετο αποτέλεσμα και σοκάρουμε τον οργανισμό.

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση