ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: λευκό πουκάμισο, denim shorts και lace up πέδιλα
 

5 τρόποι να καταπολεμήσετε τη βαρεμάρα στο γραφείο

Εν αναμονή των καλοκαιρινών διακοπών.

Είναι λογικό όσο μετράμε αντίστροφα για τις καλοκαιρινές διακοπές, όσο ο χρόνος κυλά και οι μέρες περνούν, τόσο περισσότερο να ανυπομονούμε για μερικές στιγμές χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς, μακριά από τα άγχη της καθημερινότητας και τις επαγγελματικές απαιτήσεις.

Αυτό όμως που «δεν παλεύεται» κατά την αναμονή είναι η βαρεμάρα στο γραφείο. Γνωρίζοντας ότι ο Αύγουστος είναι προ των πυλών (κάτι που αναπόφευκτα σημαίνει και «νέκρα» στην δουλειά) οι περισσότεροι, ψάχνουμε τρόπο να απασχολήσουμε το μυαλό προσπαθώντας τόσο να μείνουμε συγκεντρωμένοι όσο και να ξεπεράσουμε το επαγγελματικό τέλμα.

Εμείς σας προτείνουμε 6 τρόπους να κάνετε ακριβώς αυτό, με απώτερο σκοπό την δραστηριοποίηση χωρίς κατάπτωση και την αντιμετώπιση της βαρεμάρας:

1. Δείτε το σφαιρικά

Γίνετε αντικειμενικοί και προσπαθήστε να επενδύσετε την ενέργειά σας εκεί που πρέπει. Μην σπαταλάτε άδικα χρόνο και φαιά ουσία για πράγματα που μπορούν να περιμένουν. Τακτοποιηθείτε και οργανώστε τις σκέψεις σας σωστά, έτσι ώστε να έχετε χρόνο και για τις επαγγελματικές σας δραστηριότητες και για αποσυμφόρηση.

2. Φτιάξτε ένα playlist

Δημιουργήστε την αγαπημένη σας «λίστα» από τραγούδια, βάλτε τα ακουστικά σας και ηρεμήστε το μυαλό. Μαζί με τη διάθεσή σας, θα ανεβεί και η παραγωγικότητα, κάνοντας τον χρόνο σας πιο δημιουργικό και ευχάριστο. Έτσι θα περάσει η μέρα στο πι και φι.

3. Κοινωνικοποιηθείτε

Μιλήστε με τους συναδέλφους σας, ανταλλάξτε απόψεις για θέματα που σας απασχολούν, μοιραστείτε εμπειρίες και καλοκαιρινές συμβουλές. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να περάσετε παραγωγικό χρόνο από το να ενωθείτε με την ομάδα σας. Ακόμη και για μικρό χρονικό διάστημα, θα σας δώσει αυτή την ώθηση για να συνεχίσετε την ημέρα σας.

4. Κάντε εκκαθάριση

Κάντε μια αλλαγή στον χώρο εργασίας σας. Είτε ξεκαθαρίστε κάποια από τα παλιά σας αντικείμενα, είτε διάφορα πράγματα που καταλαμβάνουν χώρο στο γραφείο σας. Αδειάστε τα «άχρηστα» και τοποθετήστε καινούργια. Το «άδειασμα» της κλεισούρας θα βοηθήσει και στο καθάρισμα της σκέψης. Θα βλέπετε τα πράγματα πιο απλά και με περισσότερη τακτική.

5. Βάλτε στόχο

Βρείτε ποιο είναι το κλειδί της ημέρας. Μπορεί να είναι ένας πραγματικός αριθμός (π.χ. να κάνω 7 πράγματα) ή να σκεφτείτε τι θα θέλατε να καταφέρετε σήμερα. Οργανώνοντας σωστά τις σκέψεις μας, και βρίσκοντας ένα κίνητρο, θα καταφέρουμε να προγραμματίσουμε το μυαλό προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση. Έτσι, η κάθε μέρα θα περνά πολύ πιο εύκολα, ενώ θα ανανεώνετε τους στόχους σας για την επόμενη.

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση