ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: jean short, λευκό πουκάμισο και mules
 

5 τρόποι για να προστατεύσετε τα μαλλιά σας από τον ήλιο

Για υγιή και πιο λαμπερά μαλλιά

Ριάνα Στυλιανού

Η ακτινοβολία του ήλιου ξεραίνει τα μαλλιά και κάνει την τρίχα τραχιά. Σε συνδυασμό με το αλάτι της θάλασσας, το χλώριο της πισίνας και τον αέρα, τα μαλλιά αφυδατώνονται, με αποτέλεσμα να αφαιρείται το φυσικό προστατευτικό λίπος τους, που τα κάνουν λαμπερά με ζωντάνια.

1. Απαλλαγείτε από την ψαλίδα
Το κούρεμα θα αφαιρέσει την ψαλίδα από τα μαλλιά, κάνοντάς τα να δείχνουν πιο υγιή. Όσο πιο μακριά είναι τα μαλλιά σας τόσο περισσότερο φθείρονται οι θύλακοι των τριχών από το βάρος.

2. Φοράτε καπέλο
Προσπαθήστε να φοράτε καπέλο όσο είστε εκτεθειμένοι στον ήλιο. Θα προφυλάξετε όχι μόνο τα μαλλιά σας αλλά και το δέρμα σας.

3. Χρησιμοποιείτε τα κατάλληλα προϊόντα
Χρησιμοποιείτε προϊόντα για τα μαλλιά με αντηλιακά φίλτρα, έτσι ώστε να προστατεύουν την τρίχα από τον ήλιο και να εμποδίσουν το ξεθώριασμα των βαμμένων μαλλιών.

4. Ξεπλύνετε τα μαλλιά σας
Κάθε φορά που βγαίνετε από τη θάλασσα ή την πισίνα, πρέπει να ξεπλένετε τα μαλλιά σας με στο ντους και στη συνέχεια να εφαρμόζετε ένα coditioner που να μην χρειάζεται ξέβγαλμα.

5. Μην τα χτενίζετε βρεγμένα
Μην χτενίζετε ποτέ τα μαλλιά σας βρεγμένα και ειδικά όταν αυτά έχουν πάνω τους το αλάτι από την θάλασσα καθώς είναι πολύ εύθραυστα .

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση