ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: mini φούστα, πουκάμισο και mules
 

5 tips που θα σε βοηθήσουν να διαχειριστείς την υπερβολική ανησυχία

Να τι να κάνεις αν αισθάνεσαι ότι ανησυχείς για κάτι υπερβολικά

newsroom must

Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που σκέφτονται με αγωνία το μέλλον τους, ούτε βέβαια και αυτοί που εγκλωβίζονται στο άγχος για την καθημερινότητά τους. Αν και εσείς νιώθετε να πνίγεστε από την ανησυχία, τότε καλό είναι να ξέρετε πως υπάρχουν μερικοί τρόποι που θα σας βοηθήσουν να προστατευτείτε και να εμπεδώσετε πως πολλά από τα πράγματα που φοβάστε πιθανότατα δεν θα συμβούν ποτέ. Δείτε στην συνέχεια τι μπορείτε να κάνετε ώστε να διαχειριστείτε την υπερβολική ανησυχία.

1.Κατάγραψε τις ανησυχίες σου: Ό,τι και αν είναι αυτό που φοβάσαι, γράψε το και ανέλυσέ το. Πιθανότατα να εμπεδώσεις πως αυτό που τρέμεις, ίσως τελικά να μην είναι και τόσο φοβερό.

2.Όρισε μια ώρα ανησυχίας: Προσπάθησε να μην ανησυχείς διαρκώς για αυτό που τρέμεις και όρισε μια ώρα ώστε να αφεθείς ελεύθερα στην ανησυχία σου. Η εν λόγω ώρα, καλό είναι να μην είναι κοντά στην ώρα που θέλεις να κοιμηθείς.

3.Προσπάθησε να βρεις μια λύση: Εκπαιδεύσου στο να βρίσκεις λύσεις και όχι στο να αναλύεις το πρόβλημα. Να θυμάσαι πως πάντα υπάρχουν επιλογές και λύσεις.

4.Κάνε focus στην καθημερινότητά σου: Ό,τι και αν φοβάσαι πως θα έρθει στο μέλλον, εστίασε στο τώρα και λάβε υπόψιν πως δεν μπορείς να ελέγξεις όλους τους παράγοντες και όλους τους ανθρώπους. Αντί να ανησυχείς για το αν θα ζήσεις πολλά χρόνια και αν πρόκειται να φύγει από την ζωή κάποιος αγαπημένος σου, εστίασε στο να πηγαίνεις μια βόλτα κάθε μέρα και να επισκέπτεσαι το άτομο που αγαπάς.

5.Ασκήσου: Η επίδραση της άσκησης στην ψυχολογία και στον οργανισμό δεν είναι κάτι το καινούργιο. Ασκήσου και θα δεις την διαφορά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση

Photo by Pablo Merchán Montes on Unsplash

Το στρες παχαίνει;

Μπορεί το στρες να μας οδηγήσει στην αύξηση κιλών; Δυστυχώς, η απάντηση είναι θετική, και ...
newsroom must
 |  HEALTH