ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Mαύρο oversized hoodie και cycling παντελονάκι
 

Τα χείλη φανερώνουν συναισθήματα

Αν κοιτάξετε προσεκτικά, θα αντιληφθείτε ότι τα χείλη σας μοιάζουν περισσότερο με δακτυλικά αποτυπώματα στο πόσο διαφέρουν το ένα από το άλλο. Επιφανειακά τα χείλη μοιάζουν μεταξύ τους αλλά η διαφορά βρίσκεται στις λεπτομέρειες.

Οι εκφράσεις των χειλιών, ένα χαμόγελο, ένα συνοφρύωμα, μια πνοή, μπορεί να φανερώσουν συναισθήματα τα οποία δεν μπορούν να κρυφτούν. Συμπεραίνουμε λοιπόν ότι δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς ότι τα χείλη είναι αγγελιοφόροι μηνυμάτων με διάφορους τρόπους.

Οι τέλειες αναλογίες των χειλιών

Πλαστικοί χειρούργοι οι οποίοι εξέτασαν χιλιάδες φωτογραφίες όμορφων γυναικών και ανδρών, ανακάλυψαν τις τέλειες αναλογίες των χειλιών και κατέληξαν στα πιο κάτω:

•  Το πλάτος του στόματος πρέπει να είναι περίπου 1,6 φορές, το πλάτος του κάτω μέρος της μύτης (γνωστό και ως η χρυσή αναλογία).

•  Αν τραβήξετε γραμμές κάτω από το εσωτερικό μέρος της ίριδας (το έγχρωμο τμήμα των ματιών σας), τα χείλη σας θα πρέπει να ταιριάζουν μεταξύ των γραμμών αυτών.

• Το άνω τμήμα των δοντιών σας, θα πρέπει να είναι ορατό κάτω από το άνω χείλος σας για ένα έως τέσσερα χιλιοστά και το κάτω τμήμα των δοντιών σας δεν πρέπει να είναι ορατό όταν τα χείλη σας είναι ανοιχτά. Όσο γερνάτε το άνω χείλος πέφτει και έτσι θα φαίνονται λιγότερο τα άνω δόντια. Το ίδιο συμβαίνει και με το κάτω χείλος το οποίο όσο πέφτει τόσο πιο πολύ θα φαίνονται τα κάτω δόντια. Ο Σαίξπηρ αναφέρεται στα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας ως “long in the tooth” περιγράφοντας με αυτή τη φράση του τη πτώση αυτή. Ο πραγματικός λόγος είναι η περιοδοντική νόσος, όπου τα ούλη και ακολούθως τα οστά υποχωρούν και σχηματίζουν τριγωνικά κενά μεταξύ των δοντιών. Το γεγονός αυτό εκθέτει τις ρίζες τους. Επίσης, η άνω οδοντοστοιχία θα πρέπει να καλύπτει την κάτω οδοντοστοιχία κατά ένα χιλιοστό.

• Το σαγόνι σας πρέπει να είναι επίπεδο και για να το μάθετε αυτό, πάρτε ένα χάρακα και δαγκώστε τον, εάν το σαγόνι σας είναι ασύμμετρο τότε ο χάρακας θα γέρνει.
Ωστόσο, οι πλαστικοί χειρουργοί δεν συνιστούν να μετακινείτε τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας από εδώ κι από κει. Υποδεικνύουν ότι υπάρχουν, αντικειμενικά πρότυπα για την ομορφιά. Αν τα χαρακτηριστικά των χειλιών σας δεν αντιστοιχούν με τα επιστημονικά πρότυπα, υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να τα αξιοποιήσετε. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στην ανατομία των χειλιών σας, εφόσον πρόκειται για τα ιδανικά πρότυπα ομορφιάς.

Χείλη
Όλοι γνωρίζουμε τις κύριες χρησιμότητες των χειλιών μας. Ωστόσο, είναι πολλά περισσότερα που πρέπει να ξέρετε για τα χείλη. Το ιδανικό άνω χείλος πρέπει να είναι ελαφρώς πιο μεγάλο από το κάτω χείλος, με μια απαλή καμπύλη η οποία σχηματίζει τις δυο κορυφές (τόξο του Έρωτα). Το άνω χείλος διαιρείται συμμετρικά από δυο κάθετες γραμμές κάτω από τη μύτη σας το οποίο ονομάζεται κεντρικό φίλτρο. Επίσης, το χρώμα των χειλιών είναι ενδεικτικό του τι συμβαίνει στον οργανισμό σας. Τα χλωμά χείλη είναι σημάδι αναιμίας (έλλειψη ερυθρών αιμοσφαιρίων ή ανωμαλίες των ερυθρών αιμοσφαιρίων). Τα μπλε χείλη είναι σημάδι κακής οξυγόνωσης του αίματος, η οποία μπορεί να προκληθεί από πολλές αιτίες. Τα χείλη, όπως και το πρόσωπο, το λίπος και το στήθος, είναι ένας υπέρτατος στόχος μέτρησης της ομορφιάς για τους πλαστικούς χειρούργους, αλλά και σημαντικό εργαλείο τους για την επίτευξη της.

Δόντια
Οι γυναίκες τείνουν να προτιμούν τα πάνω μπροστινά δόντια να είναι πιο στρογγυλεμένα, ενώ οι άνδρες προτιμούν να είναι πιο τετράγωνα. Οι περισσότεροι από μας προτιμούν το ύψος των δύο μπροστινών δοντιών να είναι περίπου 1,6 φορές το πλάτος (χρυσή αναλογία). Τα μπροστινά 6 δόντια επίσης ακολουθούν το χρυσό κανόνα, τα μεγαλύτερα από αυτά είναι 1,6 φορές το μέγεθος του διαδοχικού μικρότερου του.

Χαμόγελο
Οι λεπτοί μυς του στόματος σας, μπορούν να προσδιορίσουν το πως επικοινωνείτε στο περιβάλλον σας. Δώδεκα περίπου μυς συνδέονται με τον κυκλικό μυ γύρω από το στόμα σας (αυτό είναι μόνο ένα κλάσμα από αυτούς που βρίσκονται γύρω από τα μάτια σας). Ένα ρούφηγμα των μάγουλων, ένα ζάρωμα των χειλιών ή ένα ανέβασμα ή κατέβασμα τους. Μια πυρκαγιά νευρώνων που καθοδηγούν το στόμα να κινηθεί με ένα συγκεκριμένο τρόπο, προσδιορίζοντας έτσι αν είστε θυμωμένοι, ενθουσιασμένοι ή σαρκαστικοί. Ακόμα και τα χαμόγελα μπορούν να κατηγοριοποιηθούν ανάλογα με την ομορφιά τους. Όσο πιο όμορφα είναι τα δόντια ενός ατόμου τόσο περισσότερο χαμογελά. Όσο περισσότερο εκφράζει τα συναισθήματα ένα άτομο, χρησιμοποιώντας τους μυς του προσώπου (γύρω από τα μάτια και το στόμα) τόσο νεότερος μοιάζει.

Του Δρος Δημήτρη Σταύρου
Πλαστικού και Επανορθωτικού Χειρουργού

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

BEAUTY: Τελευταία Ενημέρωση