ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Πώς να ξέρετε πότε είναι ώρα να κόψετε τα μαλλιά σας

Όλα τα τιπς που πρέπει να γνωρίζετε

Μαρία Σάββα

Αισθάνεστε ξηρά τα μαλλιά ή τις άκρες των μαλλιών σας, δεν έχουν τη συνηθισμένη τους λάμψη ή απλώς δεν φαίνονται τόσο υπέροχα όσο θα έπρεπε; Θα μπορούσατε να έχετε τα μαλλιά των ονείρων σας, απλά πρέπει να φέρετε τον εαυτό σας να πάει στο κομμωτήριο για να το φτιάξετε. Ένα κούρεμα μπορεί να μεταμορφώσει τα πιο ανθυγιεινά μαλλιά σε κάτι που είναι «διαχειρίσιμο» και στο «δρόμο» του να γίνει υγιές.

Γιατί να κουρευτώ;

Το κούρεμα πρέπει πάντα να είναι μέρος της περιποίησης των μαλλιών σας. Ένα κούρεμα βοηθά να διατηρήσετε τα μαλλιά σας υγιή αφαιρώντας τυχόν σπάσιμο ή σχισμένο άκρο. Η επιλογή να μην κουρεύεστε μπορεί να είναι επιζήμια για όλη τη σκληρή δουλειά που κάνετε για να διατηρήσετε τα μαλλιά σας υγιή, οπότε προσπαθήστε να μην το παραλείψετε.

Εάν δεν πηγαίνετε τακτικά για κούρεμα και συγκεκριμένα για να κόψετε τις σπασμένες άκρες σας, τα μαλλιά σας δεν θα μεγαλώσουν όπως θέλετε. Επιπλέον, εάν αισθάνεστε ότι τα μαλλιά σας φαίνονται φριζαρισμένα ή κατεστραμμένα, το κούρεμα μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση της υγιούς λάμψης σας. Δείτε πιο κάτω πέντε τρόπους που θα σας βοηθήσουν να ξέρετε πότε είναι η σωστή στιγμή να κλείσετε ραντεβού στο κομμωτήριο.

1. Οι άκρες σου στεγνώνουν πιο γρήγορα από τα υπόλοιπα μαλλιά σου

Εάν μετά το ντους, οι άκρες σας στεγνώνουν πολύ πιο γρήγορα από τα υπόλοιπα μαλλιά σας, θα πρέπει να σκεφτείτε να κόψετε τα μαλλιά σας για να απαλλαγείτε από οποιαδήποτε ζημιά.

2. Τα μαλλιά σου έχουν ψαλίδα

Τα σπαστά άκρα είναι σημάδι φθοράς και σπασίματος, επομένως σίγουρα δεν είναι καλό να τα έχετε.

Ο μόνος τρόπος για να απαλλαγείτε από τα ενοχλητικά «σπαστά άκρα» είναι να κόψετε τις άκριες των μαλλιών σας. Εάν δεν κόψετε τις σχισμένες άκρες, η άκρη θα συνεχίσει να χωρίζει το στέλεχος της τρίχας.

Εάν είστε επιρρεπείς σε σπασμένες άκρες, δοκιμάστε να προσθέσετε μια επανορθωτική μάσκα μαλλιών στη ρουτίνα των μαλλιών σας.

3. Τα μαλλιά σας δεν έχουν όγκο

Κανείς δεν θέλει να έχει άψυχα μαλλιά, είναι το εντελώς αντίθετο του chic. Το να αγνοείτε τα ραντεβού σας για κούρεμα είναι ένα εισιτήριο μονής κατεύθυνσης για να έχετε μαλλιά που δεν θα έχουν όγκο. Το κούρεμα θα δώσει ξανά ζωή στα μαλλιά σας.

4. Τα μαλλιά σας δεν κρατιούνται σε χτενίσματα

Όλες μισούμε όταν αφιερώνουμε ώρες για να φτιάχνουμε τα μαλλιά μας και μετά από δέκα λεπτά αφού το θαυμάσουμε, το στυλ γίνεται άτονο και άψυχο.

Αυτό είναι ένα σαφές σημάδι βλάβης και ότι τα μαλλιά σας χρειάζονται λίγη φροντίδα. Εάν τείνετε να χρησιμοποιείτε συχνά εργαλεία θερμότητας για να φορμάρετε τα μαλλιά σας, φροντίστε να τα κουρεύετε τακτικά για να απαλλαγείτε από τυχόν ζημιές από τη θερμότητα.

Και αν ψάχνετε έναν τρόπο να φορμάρετε τα μαλλιά σας με ελάχιστη ζημιά, δοκιμάστε να αναζητήσετε στυλ που μπορούν να γίνουν μόνο με καρφίτσες ή πλεξούδες.

5. Τα μαλλιά σου χτενίζονται δύσκολα και μπλέκονται εύκολα

Όταν έχετε ταλαιπωρημένα μαλλιά, τείνουν να μπλέκονται πολύ εύκολα. Έτσι, όταν προσπαθείτε να βουρτσίσετε ή να χτενίσετε τα μαλλιά σας και οι κόμποι δεν τελειώνουν ποτέ, θα πρέπει να κοιτάξετε να κόψετε τις αδιέξοδες άκρες που σας προκαλούν πόνο στα χέρια.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

BEAUTY: Τελευταία Ενημέρωση