ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φλοράλ αέρινο φόρεμα με βολάν και flip flop
 

Πώς η θερμοκρασία του νερού επηρεάζει τα μαλλιά

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Μαρία Σάββα

Η λίστα με τα απαραίτητα για το λούσιμο των μαλλιών μας περιλαμβάνει συνήθως το σαμπουάν, το conditioner, τη μάσκα ενυδάτωσης, το θερμοπροστατευτικό προϊόν και άλλα καλλυντικά. Ένα στοιχείο που συχνά αγνοούμε είναι το νερό, ο αφανής ήρωας του λουσίματος, το οποίο δεν θεωρούμε ως βασικό παράγοντα περιποίησης των μαλλιών μας. Ωστόσο, η θερμοκρασία και η ποιότητα του νερού παίζουν καθοριστικό ρόλο στην υγεία των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής μας.

Λούσιμο με Ζεστό Νερό

Το ζεστό νερό προσφέρει κάποια οφέλη. Οι υψηλότερες θερμοκρασίες ανοίγουν τους πόρους του τριχωτού της κεφαλής, επιτρέποντας στο σαμπουάν και τα άλλα προϊόντα να διεισδύσουν καλύτερα. Παρά τα οφέλη, το ζεστό νερό μπορεί να αφαιρέσει τα φυσικά έλαια από τα μαλλιά, οδηγώντας σε ξηρότητα και ενδεχόμενη φθορά.

Η κατάσταση της υγείας του τριχωτού της κεφαλής έχει σημαντική επίδραση στην ανάπτυξη των μαλλιών. Ένα ξηρό τριχωτό της κεφαλής με πιτυρίδα μπορεί να αναστείλει την ανάπτυξη των μαλλιών και να αποδυναμώσει τις τρίχες. Επίσης, μπορεί να επιδεινώσει δερματικές παθήσεις όπως η σμηγματορροϊκή δερματίτιδα και το έκζεμα.

Λούσιμο με Κρύο Νερό

Το κρύο νερό έχει και αυτό τα δικά του πλεονεκτήματα, αλλά και μερικά μειονεκτήματα.

Πλεονεκτήματα:

  1. Διατήρηση των φυσικών ελαίων: Σε αντίθεση με το ζεστό νερό, το κρύο νερό δεν διαλύει τα φυσικά έλαια, κάτι που είναι ευεργετικό για την υγεία και την ανάπτυξη των μαλλιών.
  2. Αύξηση της λάμψης: Το κρύο νερό κλείνει τους πόρους στο τριχωτό της κεφαλής και τα λέπια της τρίχας, αυξάνοντας έτσι τη λάμψη των μαλλιών.
  3. Διατήρηση υγρασίας: Καθώς το κρύο νερό κλείνει τους πόρους, διατηρείται η φυσική υγρασία των μαλλιών.
  4. Αντιμετώπιση της πιτυρίδας: Η διατήρηση της υγρασίας βοηθά στην ανακούφιση από την πιτυρίδα και τον ερεθισμό.
  5. Βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής: Η καλύτερη κυκλοφορία του αίματος προάγει την υγεία των μαλλιών.

Μειονεκτήματα:

  1. Μείωση του όγκου: Η υπερβολική υγρασία μπορεί να κάνει τα μαλλιά να φαίνονται φλατ και λιγότερο ογκώδη.
  2. Υπερβολική λιπαρότητα: Τα μαλλιά που διατηρούν υπερβολική υγρασία μπορεί να φαίνονται και να αισθάνονται λιπαρά και άτονα.

Ιδανική Θερμοκρασία για το Λούσιμο

Η καλύτερη θερμοκρασία για το λούσιμο των μαλλιών είναι το χλιαρό νερό, περίπου στους 38°C. Αυτή η θερμοκρασία είναι ιδανική για να καθαρίζουν τα μαλλιά αποτελεσματικά, χωρίς να αφαιρούνται τα φυσικά τους έλαια ή να προκαλείται ξηρότητα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
hair  |  beauty  |  news  |  lifestyle  |  must know  |  νερό  |  μπάνιο  |  μαλλιά  |  ομορφιά  |  καλοκαίρι

BEAUTY: Τελευταία Ενημέρωση