ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: top με ruffles, jean φούστα και μποτάκια
 

Πως να έχετε επίπεδη κοιλιά στην εμμηνόπαυση

Η viral άσκηση που θα σας λύσει το πρόβλημα της φουσκωμένης κοιλιάς και της αύξησης βάρους.

Μαρία Καραμάνου

Η φυσιολογική γήρανση του σώματος μπορεί να φέρει μερικές προκλήσεις, ιδίως για τις γυναίκες κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης. Μια από αυτές είναι η μείωση της μυϊκής μάζας, η οποία επιταχύνεται λόγω των ορμονικών αλλαγών που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια αυτής της φυσιολογικής διαδικασίας. Η απώλεια μυϊκής μάζας μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη καύση θερμίδων και αύξηση του σωματικού βάρους.

Για να διατηρήσεις τη φόρμα σου και να προλάβεις την αύξηση του βάρους κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης, η προπόνηση είναι καθοριστική. Συνδυάζοντας ασκήσεις αερόβιας άσκησης και ενδυνάμωσης, μπορείς να ενισχύσεις τους μύες σου και να βελτιώσεις την οστική πυκνότητα. Αυτό θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις την ευεξία σου και να αποφύγεις τυχόν προβλήματα υγείας που μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια αυτής της φυσιολογικής μεταβατικής περιόδου.

Μια δημοφιλής TikToker που διανύει τη φάση της εμμηνόπαυσης μοιράζεται συχνά χρήσιμες συμβουλές και ασκήσεις για τις γυναίκες άνω των 40. Ένα από τα πιο δημοφιλή της βίντεο είναι μια άσκηση διάρκειας 10 λεπτών για την απομάκρυνση του λίπους από την περιοχή της κοιλιάς. Ακολουθώντας τις συμβουλές και τις ασκήσεις της, μπορείς να ενισχύσεις τη φυσική σου κατάσταση και να βελτιώσεις τη γενική σου ευεξία κατά τη διάρκεια αυτής της μεταβατικής περιόδου.

«Αυτή η προπόνηση για αρχάριους είναι εξαιρετική ακόμα κι αν δεν έχεις ασκηθεί εδώ και χρόνια!», είπε μεταξύ άλλων. 

@menopausewithsiobhan Ladies off a certain age Flatten that belly with this fast routine you can do at home. All you need is 10 minutes every morning. This beginner workout is great even if you haven’t exercised in years! #weightloss #homeworkout #loseweight #getfit #bodytransformation #fitness #beginnerworkout #over50women #over50andfabulous Maniac (Flashdance Version) (Re-Recorded / Remastered) - Michael Sembello

Η εμμηνόπαυση είναι μια φυσιολογική φάση στη ζωή μιας γυναίκας, αλλά μπορεί να φέρει μαζί της αρκετές αλλαγές, συμπεριλαμβανομένης της αλλαγής στο βάρος. Η γνωστή ως «κοιλίτσα της εμμηνόπαυσης» μπορεί να είναι μια από τις πιο ενοχλητικές πτυχές αυτής της φάσης, καθώς πολλές γυναίκες παρατηρούν ότι κερδίζουν βάρος, κυρίως γύρω από την περιοχή της κοιλιάς, παρά τους γοφούς και τους μηρούς τους.

Αλλαγές στο βάρος κατά την εμμηνόπαυση μπορούν να οφείλονται σε πολλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των ορμονικών αλλαγών, της απώλειας μυϊκής μάζας και της επιβράδυνσης του μεταβολισμού. Είναι σημαντικό να αντιμετωπίσουμε αυτές τις αλλαγές με σωστές διατροφικές και συμπεριφορικές συνήθειες για να διατηρήσουμε την υγεία μας και το βάρος μας υπό έλεγχο.

Εδώ είναι μερικές συμβουλές για διαχειριστείτε την κοιλίτσα της εμμηνόπαυσης:

1. Υγιεινή Διατροφή: Αποφύγετε τα επεξεργασμένα τρόφιμα και τα γλυκά, και επικεντρωθείτε σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ολικά δημητριακά και πηγές πρωτεΐνης όπως αυγά, ψάρι και φασόλια.

2. Άσκηση: Ενσωματώστε την άσκηση στην καθημερινή σας ρουτίνα. Η κανονική άσκηση μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του σωματικού λίπους και στην αύξηση της μυϊκής μάζας.

3. Υγιείς Συνήθειες Ύπνου: Προσπαθήστε να κοιμάστε τουλάχιστον 7-8 ώρες τη νύχτα. Η έλλειψη ύπνου μπορεί να επηρεάσει τον μεταβολισμό σας και να οδηγήσει σε αυξημένη όρεξη για τροφή.

4. Διαχείριση Στρες: Προσπαθήστε να μειώσετε το άγχος και το στρες με τεχνικές όπως η γιόγκα ή με αναπνευστικές ασκήσεις.

5. Παρακολούθηση της Υγείας σας: Επισκεφθείτε το γιατρό σας τακτικά για τσεκ-απ και συζητήστε τις αλλαγές που παρατηρείτε στο σώμα και στο βάρος σας. 

BEAUTY: Τελευταία Ενημέρωση