ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: knit φόρεμα, sneakers και σκουλαρίκια
 

Mon Guerlain, το άρωμα κάθε γυναίκας

Σταύρη Φράγκου

Ο ΑΡΩΜΑΤΟΠΟΙΟΣ

Για πέντε γενιές, οι αρωματοποιοί Guerlain έχουν ενσαρκώσει την ιστορία της αρωματοποιίας και να την έχουν αγκαλιάσει, με όλη τη καρδιά και την ψυχή τους. Έχουν εξερευνήσει τον πλανήτη στην αναζήτηση των πιο σπάνιων πρώτων υλών. Έχουν εφεύρει νέες, τολμηρές "αρμονίες" και δημιούργησαν πάνω από 1.100 αρώματα ... Παρά τα πολλά επιτεύγματά τους, ο ίδιοι αμφισβήτησαν τους κανόνες, αγνόησαν συμβάσεις και έκαναν την επανάσταση στη σύγχρονη αρωματοποιία με το Jicky.

Για τον Thierry Wasser, το πέμπτο αρωματοποιό Guerlain, ο οποίος ενορχήστρωσε τη δημιουργία των νέων γυναικείων αρωμάτων του Οίκου, είναι αδύνατο να καθορίσει ένα άρωμα Guerlain σαν μια απλή φόρμουλα που ενώνει τις αρμονίες και συνδυάζει σπάνιες πρώτες ύλες σε μυστικές φόρμουλες και εκχυλίσματα.

«Όπως και οι προκάτοχοι μου, η δουλειά μου καθοδηγείται από το πάθος για την εκλεπτυσμένη επιδεξιότητα, τον θαυμασμό για την τεχνογνωσία των τεχνιτών, την αυθεντικότητα των εμπειριών και την ειλικρίνεια των συναισθημάτων.
Ξέρουμε κάθε λεπτομέρεια σχετικά με το γιασεμί μας, το σανταλόξυλο μας, τη λεβάντα μας και τη βανίλια μας, γιατί αγοράζουμε τις πρώτες ύλες μας από τους άνδρες και τις γυναίκες που έχουμε γνωρίσει και με τους οποίους έχω έρθει κοντά με την πάροδο του χρόνου. Πίσω από το σανταλόξυλο μας της Αυστραλίας, την Carla lavender μας, η οποία αναπτύσσεται σε υψόμετρο 1.300 μέτρα (4.265 πόδια) στην περιοχή της Provençal Drôme, το Sambac jasmine μας της Νότιας Ινδίας και τη Tahitensis vanilla μας από τη Παπούα Νέας Γουινέας, υπάρχουν υπέροχοι άνθρωποι που τα μεγαλώνουν, τα επιλέγουν και τα αποστάζουν.
Από την εποχή του Aimé Guerlain, που ταξίδεψε στη Ρωσία στα τέλη του 19ου αιώνα για να ψάξει για άρωμα σημύδας και δέρμα, τα δίχτυα μας έχουν χτιστεί μακροπρόθεσμα σε μια βάση εμπιστοσύνης. Αυτός είναι ο λόγος που κάθε μία από τις πρώτες ύλες μας διαθέτει μια συναισθηματική διάσταση που εκφράζει και αποκαλύπτει την πραγματική της φύση, και δημιουργείται με τις αξίες μας .
Το Mon Guerlain είναι ένα εκχύλισμα από αληθινές ανθρώπινες σχέσεις με τους ανθρώπους που κάνουν τις δημιουργίες μας αυθεντικές. Όλα τα κοινά και έμπειρα συναισθήματα - από το χωράφι στο εργαστήριο –γίνονται νότες Guerlain, ένα άρωμα που δημιουργείται για μια ξεχωριστή, ειλικρινή και αυθεντική γυναίκα».

«Είμαι πάντα γεμάτος με μια αγέρωχη δίψα για χώρες μακρινές, η επιθυμία μου είναι να πάω όσο πιο πολύ μακριά, στην αναζήτηση νέων πρώτων υλών»
THIERRY WASSER, GUERLAIN MASTER PERFUMER

MON GUERLAIN
Ένα όνομα που ψιθυρίζεται σαν χάδι στην επιδερμίδα. Ένα όνομα που ξυπνά 200 χρόνια ιστορίας γεμάτη με εμπειρίες, επιτυχία, τεχνογνωσία και γενναιοδωρία, που διαφωτίζονται από το πάθος των αρωματοποιών Guerlain. Αυτό το quadrilobe μπουκάλι ήταν επινόηση του Gabriel Guerlain και δημιουργημένο από Baccarat το 1908. Είναι η βιτρίνα των θρυλικών αρωμάτων. Χρόνο με το χρόνο, έχει κερδίσει τη θέση του ως ένα από τα εικονικά μπουκάλια του Guerlain, εμπνέοντας πολλούς καλλιτέχνες και σχεδιαστές.
Διακριτικό, απλό και γραφικό, θυμίζει μπουκάλι ενός αλχημιστή και οφείλει το όνομά του στο "quadrilobe" για το πώμα, το οποίο σχηματίζεται από ένα στερεό κομμάτι και αποκτά ένα σχήμα που μοιάζει με τέσσερις λοβούς. Σήμερα, περιβάλλει το Mon Guerlain, το νέο άρωμα που αποτίει φόρο τιμής στη σύγχρονη θηλυκότητα με τον συνδυασμό των αντιθέσεων που εκφράζεται από τη δύναμη των ίσων γραμμών και τον αισθησιασμό των καμπύλων, προκαλώντας μια ισχυρή, ελεύθερη και αισθησιακή θηλυκότητα.

ΜΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΘΕΣΗ

Η CARLA LAVENDER, παρά το κλασικό αρρενωπό χαρακτηριστικό της στην αρωματοποιία, ενώνεται με την αισθησιακή και μυστηριώδη βανίλια Tahitensis. Ήταν απαραίτητο να βρεθεί η πιο σπάνια και εξαιρετική λεβάντα, με μοναδικές οσφρητικές ιδιότητες που θα ικανοποιούν τις προσδοκίες του Αρωματοποιού Guerlain. 
SAMBAC JASMINE
Μαζεύεται με την ανατολή του ήλιου, θυμίζοντας μας ότι η θηλυκότητα είναι επίσης αποκαλυπτική στην ομορφιά της αυγής. Είναι ο κρίκος που συνδέει την νόστιμη βανίλια με την λεβάντα. Είναι αυτό που δίνει σ’ αυτή τη σύνθεση όλη της τη φινέτσα.
SANTALUM ALBUM SANDALWOOD
Εκφράζει τον εσωτερικό πλούτο και αισθήματα που έχουν όλες οι γυναίκες. Είναι το ξύλο που δίνει δύναμη και διατηρεί το μυστήριο της αιώνιας θηλυκότητας.

«Αυτή η νέα αρμονία μας καλεί να προχωρήσουμε πέρα από το διαχωρισμό και την ασάφεια του αρσενικού και του θηλυκού, επειδή λειτουργεί να συμβιβάσει τα είδη. Αυτό είναι ακριβώς αυτό που κάνει το Mon Guerlain σύγχρονο», εξηγεί ο Delphine Jelk, ο οποίος συν-δημιούργησε το άρωμα. Η Carla Lavender ταρακουνεί το αισθησιακό, το καλυπτικό και το θηλυκό στοιχείο της βανίλιας εκχυλίζοντας τη τόλμη, τη φρεσκάδα, την αγνότητητα και την απλότητα της.

«Η δημιουργία ενός αρώματος είναι το έργο του συναισθήματος και της διαίσθησης. Διαιωνίζει το θαύμα που προσφέρεται από την ομορφιά της φύσης όταν ενισχύεται από την ανθρώπινη νοημοσύνη».
JACQUES GUERLAIN

Η ΜΟΥΣΑ
Πίσω από την ANGELINA JOLIE και τον GUERLAIN υπάρχει μια σύνδεση. Προέρχεται από μια ανάμνηση, που έχει για τη μητέρα της και την αγαπημένη της πουδρα Guerlain, αρωματισμένη με ίριδα και βιολέτα, και που η μητέρα της την φύλαγε σαν θησαυρό. Η Angelina υπενθυμίζει τη σχέση της με την ποιότητα, την κομψότητα και θηλυκότητα.
Χρόνια μετά, αυτός ο αόρατος δεσμός ανανεώθηκε όταν ο Guerlain συναντησε την Angelina Jolie στην Καμπότζη, όπου σκηνοθετούσε τη τέταρτη μεγάλου μήκους ταινία της, First They Killed My Father, εις μνήμη ενός παιδιού του πολέμου.
Ξεκίνησαν μια συνεργασία , για να δημιουργήσουν ένα νέο άρωμα, συγκεντρώνοντας την κληρονομιά του Guerlain στην δεξιοτεχνία, την ποιότητα και την εμπειρία με τις αξίες, τα ιδανικά και τις φιλοδοξίες της σύγχρονης θηλυκότητας.

«Πάντα δημιουργούμε για μια γυναίκα που θαυμάζουμε».
JACQUES GUERLAIN, THIRD GENERATION

“Το αόρατο μου τατουάζ, Το Άρωμα μου, Mon Guerlain

ANGELINA JOLIE 

Η Angelina Jolie είναι μια ηθοποιός, κινηματογραφιστής, σκηνοθέτης, και Ειδική Απεσταλμένη του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Είναι, επίσης, συν-ιδρυτής της πρόληψης της Πρωτοβουλίας Σεξουαλικής Βίας, μια παγκόσμια εκστρατεία για να εμποδίσει τον βιασμό ως όπλο πολέμου. Αυτή την περίοδο ολοκληρώνει την τέταρτη μεγάλου μήκους ταινία της, σαν Σκηνοθέτης, First They Killed My Father, που εκθειάζει την γενοκτονία στην Καμπότζη μέσα από τα μάτια ενός παιδιού. Έχει δωρίσει ολόκληρο το μισθό της από το ΜΟΝ Guerlain για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

" Το Άρωμα είναι η πιο έντονη μορφή της μνήμης ... Με το δικό του τρόπο, είναι ένα αόρατο ρούχο, ένα παιχνίδι ανάμεσα σε αυτό που κρύβει και αυτό που αποκαλύπτει."

ΤΟ ΦΙΛΜ
“Στην αναζήτηση για το άρωμα δεν ακολουθείται άλλο μονοπάτι εκτός από το πάθος.”
COLETTE

Το διαφημιστικό φιλμ γυρίστηκε στην Προβηγκία – εκεί όπου η Carla lavender που χρησιμοποιεί ο Guerlain, μεγαλώνει και μαζεύεται - στη Γαλλία, μια χώρα που η Angelina Jolie και η οικογένειά της γνωρίζουν και αγαπούν για πολλά χρόνια. Το διαφημιστικό φιλμ είναι μια συλλογική εργασία, με τη βοήθεια του Terrence Malick, της Angelina Jolie και του Guerlain. Δεν θα μπορούσαμε να ονειρευτούμε πιο τέλειο, πιο αυθεντικό σκηνικό για τις «Νότες μιας γυναίκας," λουσμένες με ένα μαγικό φως και που υπάρχει μόνο στην Προβηγκία - ένα φως που ενέπνευσε τους μεγαλύτερους ζωγράφους. "Οι Νότες μιας Γυναίκας" φαντάζεται την ιστορία της δημιουργίας του αρώματος. Για πρώτη φορά, ο Guerlain προσπάθησε να αποτίσει φόρο τιμής στο επάγγελμα που έχει χτίσει τη φήμη του από το 1828 με την τοποθέτηση του αρωματοποιού στο προσκήνιο της δημιουργία της διαφήμισης. Συναντάμε τον αρωματοποιό με μια δημιουργική διάθεση, να συνθέτει ένα απαιτητικό και πολυτελές άρωμα - ένα άρωμα που ξεχειλίζει με τόλμη, αυτοπεποίθηση και μυστήριο. Ένα άρωμα με την εικόνα της γυναίκας την οποία θαυμάζει, η οποία απεικονίζει στο μυαλό του τα συναισθήματα, τα χαρακτηριστικά, τις επιλογές, τους στόχους και τα όνειρα που ενσαρκώνουν τη σύγχρονη θηλυκότητα: ατρόμητη αλλά και ήπια, δυνατή αλλά και ντελικάτη, αισθησιακή αλλά και τρυφερή, ελεύθερη αλλά και πλήρης από συμπόνια για τους άλλους. Ένα άρωμα για τις γυναίκες που αψηφούν την κατηγοριοποίηση, που αγκαλιάζουν όλα ότι η ζωή τους φέρνει και όλες τις πλευρές του εαυτού τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

BEAUTY: Τελευταία Ενημέρωση