ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: straight leg jean παντελόνι, λευκό τοπ και mules
 

H ρινοπλαστική υψηλής ευκρίνειας που θα αλλάξει την εμφάνιση σας

Ο Δρ. Ανδρέας Ιωαννίδης μας εξηγεί την τεχνική High Definition Low Trauma Rhinoplasty - Ρινοπλαστική Υψηλής Ευκρίνειας.

Σταύρη Φράγκου

Η ρινοπλαστική είναι μια πολύ συχνή επέμβαση στον χώρο της πλαστικής χειρουργικής διότι η μύτη έχει ένα πολύ βασικό ρόλο στην αισθητική ενός προσώπου όπως και στην ψυχολογία του ανθρώπου. 

Κάποιοι μπορεί να έχουν υποστεί έναν τραυματισμό, ο οποίος άλλαξε την εικόνα της μύτης σας και κάποιοι ίσως να είσαστε δυσαρεστημένοι με την μύτη με την οποία γεννηθήκατε ή με τις αλλαγές που εμφανίζονται με την πάροδο του χρόνου. Η εγχείρηση της μύτης γνωστή και σαν Ρινοπλαστική είναι μία από τις πιο συχνές χειρουργικές παρεμβάσεις που εκτελούνται και μπορούν να μειώσουν ή να βελτιώσουν την εμφάνιση της μύτης σας.

Ο Δρ. Ανδρέας Ιωαννίδης μας εξηγεί την τεχνική High Definition Low Trauma Rhinoplasty - Ρινοπλαστική Υψηλής Ευκρίνειας και μάς δίνει όλες τις πληροφορίες που θέλουμε να ξέρουμε για την επέμβαση αυτή.

Εφόσον είσαστε αρκετά σαφείς και ξεκάθαροι στις προσδοκίες σας, η ρινοπλαστική μπορεί να βελτιώσει την εμφάνιση σας και να ενισχύσει την αυτοπεποίθησή σας. Εάν είσαστε σωματικά υγιείς, ψυχολογικά σταθεροί και αναζητάτε μια βελτίωση της εμφάνισης σας είστε ο κατάλληλος υποψήφιος για αυτή την διαδικασία. Με την εξέλιξη της τεχνικής της Ρινοπλαστικής σε High definition Rhinoplasty, πραγματικά μπορούν να γίνουν ακριβείς χειρισμοί ώστε να έχουμε εξαιρετικά αποτελέσματα.

Είδη Ρινοπλαστικής
Υπάρχουν δύο τεχνικές της ρινοπλαστικής, η κλειστή και ανοιχτή.

Κλειστή Τεχνική Ρινοπλαστικής:
Είναι η τεχνική που προτιμάτε όταν το πρόβλημα εστιάζεται κυρίως στη ράχη της μύτης και το ακρορίνιο απαιτεί μικρή τροποποίηση. Συνήθως με την τεχνική αυτή γίνονται περισσότερες τομές αλλά αυτές βρίσκονται εσωτερικά των ρουθουνιών και δεν είναι εμφανείς.

Ανοιχτή Τεχνική Ρινοπλαστικής:
Είναι η τεχνική που επιτρέπει μεγαλύτερη χειρουργική ακρίβεια και εφαρμόζεται σε περιπτώσεις που απαιτείται τροποποίηση του ακρορινίου με αυτό τον τρόπο μπορούμε να αλλάξουμε το σχήμα της άκρης ή της καμπύλης, να στενέψουμε το άνοιγμα των ρουθουνιών, να αλλάξουμε τη γωνία μεταξύ μύτης και άνω χείλους, να διορθώσουμε ένα εκ γενετής ελάττωμα ή τραυματισμό, ή ακόμα και να διορθώσουμε κάποια αναπνευστικά προβλήματα.

Χειρουργείο Μύτης – Σχεδιασμός και Προετοιμασία
Εφόσον έχετε αποφασίσει να κάνετε Ρινοπλαστική μπορείτε να προγραμματίσετε μια πρώτη συνάντηση με τον Δρ. Ανδρέα Ιωαννίδη ώστε να σας παρέχει τις κατάλληλες πληροφορίες σχετικά με την επέμβαση αλλά και για το αποτέλεσμα που θέλετε να πετύχετε. Ο πλαστικός Χειρουργός Δρ.Ανδρεας Ιωαννίδης θα σας κάνει μία κλινική εξέταση και θα αξιολογήσει τη ρινική και λειτουργική ανατομία και την εσωτερική κατασκευή της μύτης σας. Όλες σας οι επιλογές και οποιοιδήποτε παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την διαδικασία, θα συζητηθούν. Επίσης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης με τον Ιατρό θα σας εξηγήσει την τεχνική που θα χρησιμοποιήσει για την δική σας περίπτωση, το είδος της αναισθησίας που θα χρησιμοποιηθεί κατά την διάρκεια της επέμβασης αλλά και ο υπολογίσιμος χειρουργικός χρόνος. Επιπλέον θα σας εξηγήσει πως η ανακατασκευή της μύτης εμπλέκει την γλυπτική της ρινικής δομής, συμπεριλαμβανομένου του οστικού και χόνδρινου τμήματος.

Στο πρώτο ενημερωτικό σας ραντεβού θα έχετε την ευκαιρία να δείτε μια προσομοίωση της μύτης σας στη μετέπειτα εξέλιξή της. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να νιώσετε την ασφάλεια του αποτελέσματος γιατί θα έχετε κάνει μια προεπισκόπηση αξιολογώντας ως σαν αισθητικό αποτέλεσμα προσαρμοσμένο στην δικά σας περίπτωση.

Διάρκεια Χειρουργείου
Η διάρκεια της επέμβασης ποικίλει από 50’ έως μιάμιση ώρα αναλόγως και με το πρόβλημα.

Πώς αισθάνεται ο ασθενής αμέσως μετά την επέμβαση
Ο ασθενής δεν έχει κάποιο αίσθημα πόνου. Το μόνο το οποίο μπορεί να νιώσει είναι την ελαφρά βουλωμένη μύτη (μπούκωμα) το πρώτο 24ώρο. Επίσης μπορεί να υπάρξει ήπιο πρήξιμο ή μελάνιασμα γύρω από τα μάτια το οποίο μπορείτε να αντιμετωπίσετε με την χρήση κρύων κομπρέσων.

Είναι απαραίτητη η παραμονή του ασθενούς στο νοσοκομείο;
Ο ασθενής δεν είναι απαραίτητο να παραμείνει στην κλινική, μπορεί να φύγει μετά από 4-5 ώρες αφού ολοκληρωθεί το χειρουργείο και κρίνει ο γιατρός ότι είναι σωστό. Εάν χρειασθεί παραμονή στην κλινική, δε θα ξεπερνά το ένα βράδυ.

Επιστροφή στην καθημερινότητα
Οι περισσότεροι ασθενείς είναι έτοιμοι να σηκωθούν και να κινητοποιηθούν λίγες ώρες μετά το χειρουργείο. Μπορούν να επιστρέψουν στην καθημερινότητά τους μέσα σε 4-6 ημέρες. Το διάστημα αυτό θα πρέπει να αποφύγουν έντονες σωματικές δραστηριότητες και γυμναστική, που μπορεί να προξενήσουν υπερένταση και να επιμηκύνουν την διαδικασία ανάρρωσης. Η επούλωση του χειρουργείου ολοκληρώνεται σε διάστημα 2-4 ημερών.

Σε τι ηλικία μπορεί να γίνει η επέμβαση;
Η συγκεκριμένη επέμβαση μπορεί να επιτευχθεί σε νεαρές αλλά και μεγαλύτερες ηλικίες. Στις γυναίκες μπορεί να γίνει από την ηλικία των 16 χρόνων ενώ στους άνδρες από την ηλικία των 18 χρόνων. Αποφεύγουμε να γίνει η επέμβαση σε περιπτώσεις όπου υπάρχει έντονο αναπνευστικό πρόβλημα αλλά και σε διαταραχέςκαισυγγενείς ανωμαλίες.

Ο σκοπός της ρινοπλαστικής είναι να πετύχουμε μια πιο όμορφη μύτη, εναρμονισμένη και συμμετρική στο πρόσωπο και ως και προς τα άλλα χαρακτηριστικά του.

Δρ Ανδρέας Ιωαννίδης 
Πλαστικός Χειρούργος
info@andreasioannides.com 
https://andreasioannides.com/

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

BEAUTY: Τελευταία Ενημέρωση