ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Mαύρο oversized hoodie και cycling παντελονάκι
 

CrossFit training: Να δεις τι πάει να πει γυμναστική

Όσοι βαρέθηκαν το κλασικό γυμναστήριο καταπιάστηκαν με την καινούργια μόδα που κατέφτασε από την Αμερική. Το CrossFit! Και όσοι δεν το δοκίμασαν πολύ απλά θεωρούνται out of fashion.

Τι είναι το CrossFit
Ένα πρόγραμμα ενδυνάμωσης και βελτίωσης της φυσικής κατάστασης που στηρίζεται στην συνεχή εναλλαγή, λειτουργικών ασκήσεών, όπως το τρέξιμο, άλματα, έλξεις, ημικαθίσματα, ωθήσεις, κινήσεις ζετέ κ αρασέ που εκτελούνται σε υψηλή ένταση. Τι σημαίνει αυτό; Ο στόχος του Crossfit είναι να σας προετοιμάσει για όλες τις απαιτήσεις της καθημερινότητας. Τα πάντα από την άσκηση, το κουβάλημα και το τρέξιμο. Το Crossfit είναι μοναδικό υπό την έννοια ότι προετοιμάζει τον εκπαιδευόμενο, να αποδίδει καλά σε οποιαδήποτε άθλημα η αποστολή που μπορεί να φανταστεί κανείς. Ακόμα και το απροσδόκητο!

Πώς το κάνουμε;
Το CrossFit είναι μια προσέγγιση προπονητικού προγραμματισμού που ζητάει από τον αθλητή να καταπιαστεί με μεγάλη «γκάμα» διαφορετικών προπονητικών μεθόδων, όπως:
1. Ενόργανη Γυμναστική
2. Άρση Βαρών
3. Powerlifting (Deadlift, Squat, Press)
4. Sprint
5. Τρέξιμο Αποστάσεων

Η «Φυσική Κατάσταση» είναι κάτι πολυδιάστατο, και η απόκτηση της αναγκαστικά απαιτεί μια προσέγγιση που περιλαμβάνει συγκεκριμένα στοιχεία που απευθύνονται ταυτόχρονα στις 10 επιθυμητές δεξιότητες:
1. Ακρίβεια (Accuracy)
2. Ισορροπία (Balance)
3. Συντονισμός (Coordination)
4. Ευλυγισία (Flexibility)
5. Ευκαμψία (Agility)
6. Σθένος (Stamina)
7. Καρδιοαναπνευστική αντοχή (Cardiovascular Endurance)
8. Ταχύτητα (Speed)
9. Ισχύς (Power)
10. Δύναμη (Strength)

Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό του CrossFit, ωστόσο, είναι το γεγονός ότι ο προγραμματισμός ασκήσεων συνδυάζει τα παραπάνω σε «ρουτίνες» (Workout of Day, WOD), ώστε σε κάθε προπόνηση ο αθλητής να «δουλεύει» παραπάνω από μια δεξιότητα!

Σε ποιους απευθύνεται;
Το CrossFit δεν απευθύνεται μόνο σε κορυφαίους αθλητές – απευθύνεται σε όλους ανεξαιρέτως, διότι προσαρμόζεται στις ανάγκες, δεξιότητες, και τη φυσική κατάσταση του κάθε αθλητή / αθλούμενου.
Στο CrossFit θα βρει κανείς παιδιά, αθλητές της «τρίτης ηλικίας», μέλη επίλεκτων ειδικών δυνάμεων, επαγγελματίες αθλητές, και γενικότερα, άτομα τα οποία απλώς έχουν βαρεθεί τα Franchise γυμναστήρια, όπου η γυμναστική έχει γίνει μια βαρετή ρουτίνα, και αναζητούν κάτι fun, εναλλακτικό, και αποτελεσματικό.

Εάν ωστόσο θέλετε να πάρετε μια γεύση δείτε το βίντεο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

BEAUTY: Τελευταία Ενημέρωση