ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: off-the-shouder φόρεμα από δαντέλα, πέδιλα με κορδόνια και ψάθινη τσάντα
 

Beauty trick: Πως να κάνετε τη βάση του μακιγιάζ σας μόνο με το concealer

Για τη δημιουργία του πιο φυσικού αποτελέσματος.

Μαρία Καραμάνου

Κατά την περίοδο που έχουμε μαυρισμένη επιδερμίδα, το foundation είναι το τελευταίο καλλυντικό που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε στο πρόσωπό μας. Στη σημερινή εποχή της φυσικότητας, τα βαριά, υψηλής κάλυψης foundation έχουν αντικατασταθεί από ελαφρύτερες φόρμουλες, BB κρέμες και αντηλιακά που περιέχουν χρώμα. Αυτά τα προϊόντα βάσης προσφέρουν ένα φυσικό αποτέλεσμα και δίνουν έμφαση στη φυσική λάμψη της επιδερμίδας.

Το concealer είναι ένα απαραίτητο καλλυντικό για τη δημιουργία βάσης και την κάλυψη των μαύρων κύκλων. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο του για να καλύψει οποιαδήποτε ατέλεια θέλουμε να καμουφλάρουμε. Δεδομένου ότι επιδιώκουμε ένα φυσικό αποτέλεσμα, χρησιμοποιούμε το concealer τοπικά και το εφαρμόζουμε μόνο στις περιοχές που χρειάζονται διόρθωση.

Για να εφαρμόσουμε το concealer με φυσικό αποτέλεσμα, ακολουθούμε τα παρακάτω βήματα:

1. Ξεκινάμε με μια μικρή ποσότητα concealer στο χέρι μας.

2. Χρησιμοποιούμε ένα επίπεδο πινέλο ή τα δάχτυλά μας για να δουλέψουμε το προϊόν. Αρχίζουμε να το ανακατεύουμε στο χέρι μας για να διαλυθούν οι χρωστικές ουσίες.

3. Ξεκινάμε την εφαρμογή από την περιοχή των ματιών. Καλύπτουμε τους μαύρους κύκλους και τυχόν ατέλειες στην περιοχή των ματιών.

4. Συνεχίζουμε προς τα κάτω, καλύπτοντας την περιοχή της μύτης και ειδικά τις ρινοπαρειακές περιοχές. Αυτή είναι η περιοχή όπου εμφανίζονται κόκκινα σημάδια και φλέβες, και δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στην εφαρμογή.

5. Ελέγχουμε στον καθρέφτη και, αν χρειαστεί, εφαρμόζουμε concealer τοπικά σε οποιαδήποτε σημεία παρατηρούμε δυσχρωμίες ή σημάδια που θέλουμε να καλύψουμε.

Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τον τόνο του concealer που χρησιμοποιούμε σε όλο το πρόσωπο. Πρέπει να ταιριάζει με τον φυσικό τόνο της επιδερμίδας μας. Εάν το concealer είναι πιο ανοιχτό από τον φυσικό μας τόνο και θέλουμε να φωτίσουμε την περιοχή κάτω από τα μάτια, μπορούμε να το ανακατέψουμε ελαφρώς με λίγο από το foundation μας, μέχρι να ταιριάζουν αρμονικά.

BEAUTY: Τελευταία Ενημέρωση