ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: πλισέ φόρεμα και flip flop
 

Αυτή είναι η σωστή σειρά για να εφαρμόσετε τα προϊόντα περιποίησης ημέρας

Βήμα προς βήμα για τη σωστή περιποίηση του μεγαλύτερου οργάνου σας

Ριάνα Στυλιανού

Όσο μεγαλώνουμε, μια απλή ρουτίνα περιποίησης προσώπου δεν αρκεί για να μας βοηθησει στη διατιρισει της νεανικής επιδερμίδας. Είναι πολύ σημαντικό, να ξέρουμε ποια είναι η σωστή σειρά εφαρμογής των skincare προϊόντων, έτσι όλα τους να δρουν με τον σωστό τρόπο, μεγιστοποιώντας τις ευεργετικές τους ιδιότητες πάνω στο πρόσωπό μας.

Εάν λοιπόν, έχετε καταλήξει στα προϊόντα που ταιριάζουν στην επιδερμίδα σας και συλλέξατε τα αγαπημένα σας από την αγορά, τότε well done, έχετε κάνει ήδη το 50% της δουλειάς. Το επόμενο βήμα είναι να μάθετε πια είναι η σωστή σειρά εφαρμογής κάθε προϊόντος, πράγμα που ίσως να σας μπέρδευε τόσο καιρό, αλλά dont worry, γιατί έχω κάνει τη σωστή έρευνα και ανακάλυψα τη σωστή σειρά που πρέπει να εφαρμόζουμε το κάθε προϊόν στο πρόσωπό σας κατά τη διάρκεια της ημέρας.


Step 1: cleanser
Είναι αυτονόητο για όλες μας θέλω να πιστεύω, πως πριν από οποιαδήποτε εφαρμογή προϊόντος στην επιδερμίδα μας, αυτή πρέπει να είναι πεντακάθαρη. Απαλλαχτείτε από το μακιγιάζ της ημέρας με ένα σαπουνάκι και cleanser πάνω σε βαμβάκι.

Step 2: Toner
Το toner είναι απαραίτητο για να τονώσει την επιδερμίδα σας αλλά και να δράσει ως θεραπεία σε προβληματικές επιδερμίδες (ακμή, πόροι κ.ά.)

Step 3: Serum
Αμέσως μετά το toner λοιπόν, εφαρμόζουμε το serum μας, εάν φυσικά η βάση του είναι το νερό. Η συσκευασία συνήθως αναγράφει ποια είναι η βάση του, αν πάλι όχι, αυτό μπορείτε να το καταλάβετε από το texture του προϊόντος. Τα serum με βάση ελαίου, πρέπει να εφαρμόζονται στο τέλος, έτσι ώστε να σφραγίζουν τα υπόλοιπα συστατικά που έχουν προηγηθεί.

Step 4: Eye cream
Η κρέμα ματιών βοηθά στο να μην σχηματίζονται ρυτίδες στο λεπτό δέρμα της περιοχής

Step 5: Spot Treatment
Ιδανικά, εφαρμόζουμε τα προϊόντα κατά της ακμής ή της επουλώσεις τυχόν σημαδιών το βράδυ πριν πάμε για ύπνο, όπου το δέρμα μας δρα περισσότερο για την επούλωσή του. Μετά από αυτό το βήμα, καλό θα είναι να περιμένεις να απορροφηθεί πλήρως πριν να εφαρμόσεις οτιδήποτε άλλο.

Step 6: Moisturizer
H ενυδατική κρέμα νυκτός είναι ένα απαραίτητο στοιχείο στην διατήρηση μιας υγειούς επιδερμίδας. Ένα σημαντικό βήμα που δεν πρέπει να παραβλέπουμε έτσι ώστε να μεγιστοποιηθεί η δράση της ενυδάτωσης κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Step 7: Face oil
Τα λαδάκια για το πρόσωπο εφαρμόζονται λίγο πριν το τέλος της ρουτίνας περιποίησης, ώστε η σύσταση τους να μην διακόψει την δράση της ενυδατικής σας.

Step 8: Sunscream
Η πρωινή ρουτίνα ομορφιάς, ολοκληρώνεται με την εφαρμογή ενός αντηλιακού με υψηλό δείκτη προστασίας, έτσι ώστε να η επιδερμίδα σας να προστατευτεί από τις βλαβερές ακτίνες του ηλίου και την πρόωρη γήρανση.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

BEAUTY: Τελευταία Ενημέρωση