ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: floral φόρεμα και mules
 

6 tips για να χρησιμοποιείτε σωστά το αντηλιακό σας

Σταύρη Φράγκου

Η εφαρμογή του αντηλιακού μας συνιστάται όλο τον χρόνο, αλλά τους καλοκαιρινούς μήνες επιβάλλεται. Ειδικά, τις ώρες που ο ήλιος είναι ψηλά στον ουρανό και "καίει" πρέπει να έχουμε συνέχεια στο νου μας να ανανεώνουμε το αντηλιακό προϊόν που χρησιμοποιούμε. Ποια είναι, όμως, τα σωστά και λάθη που "κουβαλά" μαζί της η χρήση του αντηλιακού;

1. Επιλέγουμε σωστά το αντηλιακό μας, καθώς πρέπει να διαθέτει φίλτρα ευρείας απορρόφησης στην UVA και UVB ακτινοβολία, να έχει υψηλό δείκτη προστασίας, να είναι απαλλαγμένο από ευαισθητοποιούς και ερεθιστικούς παράγοντες, να έχει ελάχιστη διαλυτότητα στο νερό, να αφήνει αόρατο προστατευτικό φιλμ και να προφυλάσσει από την αφυδάτωση.

2. Εφαρμόζουμε το αντηλιακό μας σε πλυμένο και στεγνό δέρμα. Το δέρμα δεν πρέπει να είναι ιδρωμένο, βρόμικο ή ιδιαίτερα λιπαρό. Βάζουμε αντηλιακό μισή ώρα πριν από την έκθεση στον ήλιο και το ανανεώνουμε κάθε δύο ώρες και σίγουρα ύστερα από κολύμπι ή εφίδρωση.

3. Τοποθετούμε το αντηλιακό σε όλα τα φωτοεκτεθειμένα σημεία του δέρματος. Να μην ξεχνάμε να προστατεύουμε τα πτερύγια των αυτιών και κυρίως τα χείλη. Τα χείλη ερεθίζονται εύκολα, γι’ αυτό σε αυτήν την περιοχή πρέπει να χρησιμοποιούμε ειδικά αντηλιακά στικ με υψηλούς δείκτες προστασίας.

4. Κανένα σημείο δεν πρέπει να μείνει ακάλυπτο κάτω από τον ήλιο, ακόμα και όταν είμαστε στην πόλη και κάνουμε βόλτα ή πηγαίνουμε στη δουλειά μας. Δε φοράμε το αντηλιακό μας μόνο στην παραλία και αυτό δυστυχώς είναι μια συνήθεια που παραβλέπουμε συστηματικά. Πόδια, ώμοι, πλάτη, ντεκολτέ και φυσικά το πρόσωπο, θα πρέπει διαρκώς να προστατεύονται.

5. Δεν επιλέγουμε την αντηλιακή προστασία με γνώμονα τον τόνο του δέρματος και πόσο σταρένιο είναι. Τα ποσοστά του καρκίνου του δέρματος αυξάνονται και το αντηλιακό συμβάλλει αποδεδειγμένα στην αντιμετώπισή του. Δεν έχει σημασία αν είστε ανοιχτόχρωμοι ή σκουρόχρωμοι, όλοι οι τύποι επιδερμίδας κινδυνεύουν.

6. Βεβαιωνόμαστε ότι βάζουμε αρκετή ποσότητα αντηλιακού. Η ιδανική ποσότητα για να καλύψουμε όλο το σώμα είναι ίσα με μία μπάλα του γκολφ. Οι περισσότεροι από εμάς, ωστόσο, χρησιμοποιούμε μόνο το ένα τέταρτο αυτής της ποσότητας. Πιο συγκεκριμένα, στο πρόσωπο υπολογίζουμε περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού,

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

BEAUTY: Τελευταία Ενημέρωση