ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: λευκό πουκάμισο, denim shorts και lace up πέδιλα
 

5 tips για να κάνετε το μανικιούρ σας να διαρκέσει στις διακοπές

Mani-pedi πριν τις διακοπές

newsroom must

Αν ετοιμάζεστε για το τελευταίο mani-pedi πριν φύγετε για διακοπές, τότε τα tips της celebrity manicurist Skyy Hadley για το πώς μπορείτε να συνδυάσετε άψογο αποτέλεσμα και διάρκεια, είναι ακριβώς ό,τι πρέπει να διαβάσετε τώρα.

1. Κάτω τα χέρια από τα πετσάκια
Σύμφωνα με την Hadley, ένας από τους μεγαλύτερους μύθους στο mani-pedi είναι πως πρέπει να εξαφανίζουμε/κόβουμε τα πετσάκια. "Μόνο αισθητικούς λόγους εξυπηρετεί αυτή η διαδικασία, δεν ωφελεί τα νύχια. Είναι σημαντικό να θυμάστε πως τα πετσάκια λειτουργούν ως προστατευτικό της επιδερμίδας αλλά και των νυχιών από μολύνσεις", εξηγεί. Επομένως, αν σας ενοχλούν, μην τα κόψετε- απλώς σπρώξτε τα προς τα πίσω.

2. Μην ξεχνάτε την κάτω πλευρά
Είναι απόλυτα φυσικό να ασχολούμαστε με την πάνω πλευρά των νυχιών μας, όμως δεν είναι τυχαίο πως οι ειδικοί στα nail salons πάντα περνάνε το ξυλάκι και από κάτω από το τελείωμα των νυχιών. "Όταν φτιάχνετε το σχήμα τους, φροντίστε να καθαρίζετε τα νύχια και από κάτω, γιατί εκεί συνήθως φωλιάζουν βακτήρια". Και, βέβαια, πάντα μα πάντα να δουλεύετε με εργαλεία που έχετε αποστειρώσει.

3. Βάλτε λάδι
Το λάδι για τα πετσάκια δεν είναι μια πολυτέλεια που απολαμβάνετε στο nail salon αλλά μια απαραίτητη κίνηση για τα νύχια σας όταν τα περιποιείστε στο σπίτι. Όχι μόνο διατηρεί μαλακή και ενυδατωμένη την επιδερμίδα γύρω από τα νύχια, αλλά προστατεύει το βερνίκι από το ξεφλούδισμα, όπως εξηγεί η ειδική.

4. Η τελευταία πινελιά
Πριν προχωρήσετε στο top coat, απαραίτητο όχι μόνο για να δώσει λάμψη στο χρώμα αλλά και να το "κλειδώσει", αφήστε το βερνίκι σας να στεγνώσει για τουλάχιστον 60 δευτερόλεπτα. Για να εξασφαλίσετε έξτρα διάρκεια, περάστε άλλη μία στρώση top coat κάθε 2-3 μέρες.

5. Μακριά από τη θερμότητα
Προσπαθήστε να μείνετε μακριά από πιστολάκια ή φούρνο αμέσως μετά το μανικιούρ σας. "Οι περισσότερες γυναίκες δεν ξέρουν πως το βερνίκι χρειάζεται περίπου 12 ώρες για να στεγνώσει πλήρως" εξηγεί η Skyy Hadley. "Η υπερβολική θερμότητα μπορεί να το κάνει να λιώσει και να καταστρέψει τη δουλειά που έχετε κάνει. Αντίθετα, αν θέλετε να επιταχύνετε το στέγνωμα, μπορείτε να βουτήξετε τα νύχια σας σε παγωμένο νερό για μερικά λεπτά- αυτό είναι ένα trick που δουλεύει πάντα."

BEAUTY: Τελευταία Ενημέρωση