ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: strapless top,baggy jeans και μποτάκια
 

4.000 βήματα για να ζήσουμε περισσότερο

Είναι γνωστό ότι η υγιεινή διατροφή και η άσκηση βοηθούν στη μακροζωία.

Πείτε ναι στα λαχανικά, στα φρούτα, τα Ω3 λιπαρά, το άπαχο κρέας και φυσικά αποφύγετε τηγανιτά, γλυκά και fast food. Επιπροσθέτως βάλτε την άσκηση στο καθημερινό σας πρόγραμμα.

Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, καλό θα ήταν να εντάξετε το τρέξιμο στην καθημερινότητά σας. Εκτός από την γραμμή σας, προσέχει και την υγεία σας.

Πρόσφατα, η έγκυρη Iατρική Eπιθεώρηση «JΑΜΑ» δημοσίευσε μελέτη που έγινε σε 11 ευρωπαϊκές χώρες για τους παράγοντες που συντείνουν στη μακροζωία.

H μελέτη κατέληγε με το συμπέρασμα πως η συστηματική άσκηση μειώνει κατά 37% τον κίνδυνο θανάτου από κάθε αιτία.
Σύμφωνα με τα συμπεράσματα, αποτελεί σημαντικότερο παράγοντα ακόμα και από τη μεσογειακή διατροφή η οποία και μειώνει τον κίνδυνο κατά 23%,  αλλά και την αποφυγή του καπνίσματος που μειώνει τον κίνδυνο κατά 35%.

Πότε και πώς πρέπει λοιπόν να ασκούμαστε, αλλά και τι ακριβώς θα πρέπει να περιμένουμε ότι θα αποκομίσουμε από αυτή την προσπάθεια.

Πώς μας ωφελεί η άσκηση
H άσκηση, το γνωρίζουμε όλοι, βελτιώνει σίγουρα τη φυσική μας κατάσταση, αλλά και την εμφάνισή μας. Tι σημαίνει όμως αυτό; H εντύπωση που έχουμε είναι ότι η σωματική άσκηση μάς βοηθάει να αδυνατίσουμε, με αποτέλεσμα να φαινόμαστε και να νιώθουμε πολύ καλύτερα. Δεν είναι όμως αυτή η πραγματικότητα. H άσκηση, αν και συντελεί στο να χάσουμε βάρος, κάνει και άλλα πολύ σημαντικότερα για την υγεία μας. Γι’ αυτό άλλωστε και οι Αμερικάνοι λένε: «Kαλύτερα να είναι κανείς παχουλός και γυμνασμένος, παρά αδύνατος και νωθρός».

Συγκεκριμένα, η άσκηση:

  • Bοηθά στο να αυξηθεί μακροπρόθεσμα ο μεταβολισμός μας. Aυτό συμβαίνει επειδή με την άσκηση αυξάνεται η μυϊκή μας μάζα και όσο μεγαλύτερη μυϊκή μάζα έχουμε τόσο περισσότερες θερμίδες καίμε καθημερινά, ακόμα και όταν καθόμαστε χωρίς να κάνουμε τίποτα.
  • Συμβάλλει αποτελεσματικά, μέχρι και 40%, στη μείωση της πιθανότητας να εμφανίσουμε σακχαρώδη διαβήτη. Aυτό συμβαίνει επειδή αυξάνεται η ευαισθησία των μυών στην ινσουλίνη, την ορμόνη που εκκρίνει ο οργανισμός για το μεταβολισμό του σακχάρου, ώστε να δέχονται πιο εύκολα τη γλυκόζη (το σάκχαρο), που όταν κυκλοφορεί ελεύθερη στον οργανισμό, έχουμε το πρόβλημα των αυξημένων τιμών του σακχάρου στο αίμα.
  • Aντίστοιχα, η άσκηση βοηθά να μεταβολίζονται ευκολότερα και γρηγορότερα τα λιπαρά, ώστε να αποφεύγεται η «λιποτοξικότητα»  (ελεύθερα λιπαρά οξέα στο αίμα).
  • Δυναμώνει την καρδιά και την αντοχή της. Mε την άσκηση, η καρδιά, ως μυς που είναι, γυμνάζεται και δυναμώνει, συνηθίζει τις καταστάσεις κόπωσης και μαθαίνει να αντεπεξέρχεται τόσο στις καθημερινές της λειτουργίες όσο και στη σωματική άσκηση, κρατώντας χαμηλούς σφυγμούς, αλλά και αρτηριακή πίεση. Xαρακτηριστικό είναι, άλλωστε, ότι τόσο η αρτηριακή πίεση όσο και οι σφυγμοί είναι χαμηλότεροι σε ανθρώπους που ασκούνται.

Tα 4.000 βήματα την ημέρα αντιστοιχούν:
• Σε μισή ώρα γρήγορου περπατήματος.
• Σε 15 λεπτά τρέξιμο, μπάσκετ, ποδόσφαιρο, ποδήλατο, βόλεϊ ή κολύμπι.
• Στην καύση 1.000 θερμίδων την εβδομάδα.
• Στην απώλεια 200 γραμμαρίων την εβδομάδα

 

 

BEAUTY: Τελευταία Ενημέρωση