ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Παλμικό φως vs laser: Ποια μέθοδο να επιλέξεις

Δείτε πιο κάτω ποια μέθοδο αποτρίχωσης να επιλέξετε και γιατί

Μαρία Σάββα

Το θέμα της αποτρίχωσης απασχολεί πολλές γυναίκες, ανεξαρτήτως ηλικίας, και οι επιλογές που έχουμε στη διάθεσή μας είναι πολλές. Κάποιες προτιμούν τις κλασικές μεθόδους όπως το ξυραφάκι ή η αποτρίχωση με κερί, ενώ άλλες κοιτάζουν προς την κατεύθυνση της τεχνολογίας, επιλέγοντας την laser αποτρίχωση.

Σύμφωνα με αναζητήσεις στο Google, πάνω από 14 εκατομμύρια χρήστες έχουν αναζητήσει συσκευές αποτρίχωσης laser για χρήση στο σπίτι, έναν τομέα που αναπτύσσεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Η ιδέα της χρήσης laser στο σπίτι ήταν κάποτε αδιανόητη, αλλά οι νέες τεχνολογίες το έχουν καταστήσει εφικτό.

Προτού εμφανιστούν οι συσκευές laser αποτρίχωσης για οικιακή χρήση, υπήρχαν ήδη συσκευές που χρησιμοποιούσαν τεχνολογία παλμικού φωτός. Αλλά ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ του laser και του παλμικού φωτός;

Και οι δύο τεχνολογίες στοχεύουν στην τρίχα, χρησιμοποιώντας τη φωτοθερμόλυση για την αποτροπή της ανάπτυξής της. Η laser αποτρίχωση χρησιμοποιεί μια συγκεντρωμένη ακτίνα φωτός που απορροφάται από τη μελανίνη της τρίχας και την καταστρέφει. Από την άλλη, η αποτρίχωση με παλμικό φως χρησιμοποιεί την τεχνολογία IPL, ένα ευρύτερο φάσμα φωτός που επηρεάζει τόσο την τρίχα όσο και το περιβάλλον δέρματος.

Και οι δύο μέθοδοι έχουν τα πλεονεκτήματά τους και τα μειονεκτήματά τους. Η laser αποτρίχωση είναι ανώδυνη και πρακτική, αλλά απαιτεί περισσότερες συνεδρίες για να δείξει αποτελέσματα. Αντίθετα, η αποτρίχωση με παλμικό φως μπορεί να είναι πιο επίπονη και να απαιτεί περισσότερο χρόνο, αλλά προσφέρει περισσότερη ευελιξία και χρησιμοποιείται ευρέως στο σπίτι.

Πριν αποφασίσετε ποια μέθοδο να χρησιμοποιήσετε, είναι σημαντικό να εξετάσετε τις ανάγκες και τις προτιμήσεις σας, καθώς και τον τύπο της τρίχας και του δέρματός σας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Laser  |  Λάιζερ  |  νέα  |  επικαιρότητα  |  ομορφιά  |  beauty  |  news  |  lifestyle  |  gossip

BEAUTY: Τελευταία Ενημέρωση