ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Tailored παντελόνι και cropped top
 

Ασιατικό κοτόπουλο

Αθηνά Λοϊζίδου

Τη συνταγή αυτή τη βρήκα σ’ ένα περιοδικό πριν από πάρα πολλά χρόνια. Δεν είναι ακριβώς όπως τη διάβασα τότε, αλλά πρόκειται για δική μου παραλλαγή. Είναι ιδιαίτερα αρεστή στα μικρά παιδιά, μιας και είναι κάπως γλυκιά, θυμίζοντας sweet and sour sauce. Σας τη συστήνω ανεπιφύλακτα!

Υλικά
1 κιλό φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε κύβους

Για τη μαρινάτα
3 κουταλιές μέλι
7 κουταλιές soy sauce
3 κουταλιές sweet chilli sauce
3 κουταλιές ξίδι
Χυμό από 2 λεμόνια
Ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κουταλιά ξύσμα φρέσκου ginger
1/2 κουταλάκι turmeric αλεσμένο

Eκτέλεση
Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάτας, ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε. Αφήνουμε το κοτόπουλο να μαριναριστεί για περίπου 2 ώρες. Αν θέλουμε μπορούμε να το βάλουμε στο ψυγείο από το προηγούμενο βράδυ, που ίσως είναι καλύτερα γιατί έτσι του δίνουμε την ευκαιρία να απορροφήσει καλύτερα τις μυρωδιές. Όταν είμαστε έτοιμοι να το μαγειρέψουμε, το αφαιρούμε από τη μαρινάτα. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο, γυρίζοντάς το για να ψηθεί ομοιόμορφα απ’ όλες τις πλευρές. Κλείνουμε το τηγάνι κατά διαστήματα για να διατηρηθεί η θερμότητα και να ψηθεί το κοτόπουλο και από μέσα. Όταν ψηθεί (πιρουνιάζουμε ένα κύβο και τον κόβουμε από τη μέση για να ελέγξουμε αν είναι ψημένο από μέσα), το ρίχνουμε με τη σος του (τα υγρά που κατέβασε) σε μια πιατέλα και το σερβίρουμε αμέσως.

Κρέας: Τελευταία Ενημέρωση