ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Maxi μαύρο φόρεμα με μπεζ μοκασίνια και ζώνη καθρέφτη
 

Πατάτες wedges με πάπρικα και ρίγανη

Αθηνά Λοϊζίδου

Οι πατάτες αυτές είναι το καλύτερο συνοδευτικό για τα φιλετάκια χοιρινού. Ταιριάζουν απόλυτα και η μαγιονέζα σκόρδου που συνδυάζεται με τα τηγανισμένα φιλετάκια είναι ιδανική για να βουτάμε μέσα τις πατάτες.

Υλικά
Για 4 μερίδες

1 κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μοίρες
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι πιπέρι
2 κουταλάκια πάπρικα
2 κουταλάκια ρίγανη

Eκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε αρκετό νερό και όταν κοχλάσει ρίχνουμε μέσα τις πατάτες. Κοχλάζουμε τις πατάτες για δέκα λεπτά και τις στραγγίζουμε.
2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και στρώνουμε μια λαμαρίνα με αλουμινόχαρτο.
3. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τις μισοψημένες πατάτες και τις ανακατεύουμε με το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα και τη ρίγανη. Ακολούθως τις απλώνουμε στη στρωμένη λαμαρίνα και τις ψήνουμε για 40 λεπτά ή μέχρι οι πατάτες να ροδοκοκκινίσουν.

Διαβάστε την συνταγή για τα Φιλετάκια χοιρινά παναρισμένα με garlic mayonnaise

Ορεκτικά: Τελευταία Ενημέρωση