ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: πλισέ φούστα, sweater και αθλητικό λευκό sneaker
 

Σκέφτεσαι να φυτέψεις τριανταφυλλιές; 4 βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις

Με μοναδικά αρώματα αλλά και μια μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, τα τριαντάφυλλα είναι ένα λουλούδι που δεν λείπει από αρκετά σπίτια.

Όπως είπε κάποιος κάπου κάποτε, τα τριαντάφυλλα εμφυτεύουν αγάπη προς τη φύση, ενώ τα αγκάθια τους σεβασμό για αυτήν. Αυτή την έμφυτη αγάπη την έχουμε και εμείς προς τα τριαντάφυλλα αφού είναι ίσως το πιο διαδεδομένο και αγαπημένο καλλωπιστικό φυτό με φανατικούς θαυμαστές σε όλο τον κόσμο.

Με μοναδικά αρώματα αλλά και μια μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, τα τριαντάφυλλα είναι ένα λουλούδι που δεν λείπει από αρκετά σπίτια. Ωστόσο, χρειάζονται αρκετή φροντίδα για να ανθοφορούν συστηματικά.1. Ας το πάρουμε, όμως, από την αρχή. Αν έχεις βλέψεις να εντάξεις τριανταφυλλιές στον κήπο σου, πρέπει πρώτα να βρεις ποια ποικιλία θέλεις. Υπάρχουν διάφορα είδη τριανταφυλλιάς για να φυτέψεις στον κήπο ή σε μια γλάστρα στο μπαλκόνι. Ποικιλίες όπως οι υβριδικές ποικιλίες, με φοβερά χρώματα, οι δενδρώδεις ποικιλίες, με όψη δένδρου και αυξημένες ανάγκες περιποίησης, οι θαμνώδεις ποικιλίες, η κλασική τριανταφυλλιά που ξέρουμε όλοι, οι αναρριχώμενες ποικιλίες και οι μινιατούρες.

2. Έπειτα, καλό θα ήταν να επιλέξεις το σημείο όπου θα τη φυτέψεις καθώς είναι ένα φυτό που χρειάζεται ήλιο τουλάχιστον 6 με 8 ώρες την ημέρα. Επίσης, λόγω των αγκαθιών που έχουν, καλύτερα να αποφύγεις να τις τοποθετήσεις δίπλα τη μια με την άλλη. Ιδανικές τριανταφυλλιές για βεράντες και σε γλάστρες, είναι οι μινιατούρες.

3. Για να πετύχεις διαρκή και πλούσια ανθοφορία, καλό είναι το διάστημα από την άνοιξη έως το τέλος του καλοκαιριού να την ενισχύεις τακτικά με ειδικό λίπασμα για τριανταφυλλιές.

4. Τώρα, όσον αφορά το πιο σημαντικό σημείο που είναι το πότισμα μιας τριανταφυλλιάς, πρέπει να είναι συχνό και με αρκετή δόση νερού, ώστε να διατηρηθεί γερή και να παραμείνει πλούσια σε ανθοφορία. Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, καλό θα ήταν να ποτίζουμε κάθε 3-4 μέρες, αλλά φυσικά εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες. Αν έχουμε τριανταφυλλιές σε γλάστρα, ποτίζουμε πιο συχνά. Φροντίζουμε να μην αφήνουμε το χώμα γύρω από τη ρίζα της τριανταφυλλιάς να στεγνώσει εντελώς και προσέχουμε κατά το πότισμα να μη βρέχεται το φύλλωμά της. Οι τριανταφυλλιές κλαδεύονται αρχές της άνοιξης.

Δες το βίντεο που θα σε καθοδηγήσει για σωστό κλάδεμα.

ENTERTAINMENT: Τελευταία Ενημέρωση