Αθηνά Λοϊζίδου
Βαθμός Δυσκολίας: Mέτριο
Χρόνος Ετοιμασίας: 15΄
Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα και 15΄
360 θερμίδες ανά μερίδα
ΥΛΙΚΑ
Για 8 μερίδες
Θα χρειαστούμε ένα μέτριο ταψί η πυρέξ διαστάσεων 20x25x4 εκ.
Για τη ζύμη κουρού
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
70 ml ελαιόλαδο
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι πιπέρι
Για τη γέμιση
400 γρ. φύλλα σπανακιού
30 ml ελαιόλαδο
1 κουταλιά κρεμμύδι ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
1 κουταλιά άνηθο ψιλοκομμένο
200 γρ. φέτα κομμένη σε κομματάκια
2 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
Αλάτι, πιπέρι
Για το γλασάρισμα
2 αυγά
20 ml ελαιόλαδο
200 ml γάλα