ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Tailored παντελόνι και cropped top
 

Χοιρινό με ελιές

Αθηνά Λοϊζίδου

Μια διαφορετική προσέγγιση στα χοιρινά σουβλάκια με ελληνικό στοιχείο ελιάς και ντομάτας. Σιγουρευτείτε ότι, όταν περνάτε τα σουβλάκια, βάζετε ένα λιπαρό και ένα ψαχνό κύβο κρέας εναλλάξ.

Υλικά για 4 μερίδες
800 γρ. χοιρινό για σουβλάκι κομμένο σε κύβους

Για τη μαρινάτα
50 ml ελαιόλαδο ΑΛΤΙΣ
½ ποτήρι ελιές μαύρες κομμένες και χωρίς κουκούτσι
½ ποτήρι φρέσκο κομμένο μαϊντανό
Ξύσμα φλούδας από ½ λεμόνι
¼ ποτήρι φρέσκο χυμό λεμονιού
1 κουταλιά παστά ντομάτα
2 κουταλάκια ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι πιπέρι

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάτας και ανακατεύουμε. Βάζουμε το κρέας στη μαρινάτα και το σκεπάζουμε. Το βάζουμε στο ψυγείο από το προηγούμενο βράδυ για να μαριναριστεί. Όταν είναι έτοιμο, το στραγγίζουμε, το περνούμε σε ξύλινες σμίλες και το ψήνουμε στο BBQ, αλείφοντας με λίγη από τη μαρινάτα κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Κρέας: Τελευταία Ενημέρωση