ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: maxi jersey φόρεμα και μπαλαρίνες
 

Ρύζι κάρυ

Αθηνά Λοϊζίδου

Τα πικάντικα πιάτα με ρύζι και σταφίδες είναι από τα αγαπημένα μου. Αυτή η συνταγή είναι προσαρμοσμένη από τη συνταγή της φίλης μας Στάλως Πίπη. Η συνταγή συστήνει να προσθέσουμε και γαρίδες, τις οποίες όμως έχω αφαιρέσει, μιας και τα παιδιά μου δεν αγαπούν ιδιαίτερα τα ψαρικά. Έχω επίσης προσθέσει λίγη vodka στο πιάτο, γιατί βρίσκω ότι του πηγαίνει πολύ.

Υλικά
Για 6 με 8 μερίδες

2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
6 πιπεριές (2 κίτρινες, 2 κόκκινες και 2 πράσινες) καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
2 κουταλιές vodka
400 γρ. ρύζι
1 λίτρο νερό
3 φύλλα δάφνης
2 κουταλάκια αλάτι
½ κουταλάκι πιπέρι
½ κουταλάκι κανέλα
2 κουταλάκια mild curry powder
1 κουταλάκι hot curry powder
80 γρ. σταφίδες
40 γρ. καβουρδισμένο κουκουνάρι

Eκτέλεση
1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τις πιπεριές και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά για περίπου δέκα λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τέλος προσθέτουμε τη vodka και μαγειρεύουμε γι’ ακόμη πέντε λεπτά. Όταν μαλακώσουν και ψηθούν, τα αφήνουμε σκεπασμένα μέχρι να τα χρειαστούμε.
2. Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το ρύζι με το νερό, τα φύλλα δάφνης, το αλάτι, την κανέλα, το πιπέρι και τα curry powder. Ανακατεύουμε και βάζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι το νερό να αρχίσει να κοχλάζει. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά μέχρι να ψηθεί το ρύζι. Ανακατεύουμε μέσα τα τηγανισμένα λαχανικά, τις σταφίδες και το κουκουνάρι. Φορμάρουμε σε ατομικά δοχεία ή σε μια μεγάλη φόρμα, αναποδογυρίζουμε σε πιάτα και σερβίρουμε.

Ορεκτικά: Τελευταία Ενημέρωση