ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Tailored παντελόνι και cropped top
 

Ρολό με μπέικον

Αθηνά Λοϊζίδου

Ένα εύγευστο πιάτο, πολύ εύκολο στην παρασκευή του. Φτιάχνεται πολύ γρήγορα και παρόλο που το ψήσιμο διαρκεί μία ώρα στον φούρνο, χρειάζεται μόνο επτά με οκτώ λεπτά για να ετοιμαστεί, νοούμενου ότι τα αβγά μας είναι έτοιμα, βραστά και καθαρισμένα.

Θα χρειαστούμε ένα μεγάλο ορθογώνιο πυρέξ

Υλικά
Για 6 μερίδες

6 βραστά (σφικτά) αβγά καθαρισμένα από το τσόφλι τους
1 κιλό ανάμεικτο βοδινό και χοιρινό κιμά
1 ποτήρι ψιλοκομμένο μαϊντανό
120 γρ. αλεσμένη φρυγανιά
1 αβγό
3 κουταλιές Worcestershire sauce
1 κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι πιπέρι
250 γρ. μπέικον (streaky bacon που έχει περισσότερο λίπος)

Eκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον κιμά, τον μαϊντανό, τη φρυγανιά, το αβγό, το Worcestershire sauce, το αλάτι και το πιπέρι. Ζυμώνουμε τα υλικά με τα χέρια μας μέχρι να ενωθούν καλά.
3. Παίρνουμε το μισό μείγμα και το σχηματίζουμε σε οβάλ σχήμα. Αφήνουμε στο κέντρο ένα μακρόστενο «αυλάκι» για να βάλουμε μέσα τα βραστά αβγά. Βάζουμε τα αβγά το ένα δίπλα στο άλλο. Τοποθετούμε το υπόλοιπο μισό του κιμά επάνω στο μισό ρολό με τα αβγά. Πλάθουμε σε μακρόστενο σχήμα.
4. Τέλος περνούμε μια-μια τις φέτες μπέικον και τις εφαρμόζουμε πάνω στο ρολό, ώστε να αγγίξει η μια φέτα την άλλη. Καλύπτουμε όλο τον κιμά καθώς και τις άκριές του. Ψήνουμε στον φούρνο για μία περίπου ώρα. Σερβίρουμε με πατάτες jacket.

Κρέας: Τελευταία Ενημέρωση