ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Πίτσα με mozzarella, αγκινάρες, prosciutto και ελιές

Αθηνά Λοϊζίδου

Αλληλούια γι’ αυτή την πίτσα! Η σπιτικιά πίτσα δεν συγκρίνεται με καμία πίτσα κατεψυγμένη ή αγορασμένη από fast food. Μην φοβηθείτε. Είναι πολύ πιο εύκολο να τη φτιάξετε απ’ ό,τι μπορεί να φαντάζεστε. Η φρεσκοψημένη βάση, φτιαγμένη σε λεπτό φύλλο, η φρέσκια σος ντομάτας και τα ποιοτικά toppings, κάνουν αυτή τη σπιτικιά πίτσα ακαταμάχητη. Έχω επιλέξει τα toppings που αρέσουν σε εμένα και τα παιδιά μου. Εσείς απλώς βάλτε αυτά που εσείς προτιμάτε.

Για 3 μέτριες πίτσες
Υλικά για τη βάση της πίτσας

420 γρ. αλεύρι
7 γρ. (1 φακελάκι) μαγιά
250 ml χλιαρό νερό
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κουταλάκι αλάτι

Για το topping
Έτοιμο σος ντομάτας στον τρίφτη
6 φέτες prosciutto
2 μπάλες φρέσκια mozzarella κομμένες σε φέτες
½ ποτήρι ελιές χωρίς κουκούτσια
1 ποτήρι αγκινάρες σε λάδι και καλά στραγγισμένες
1 ποτήρι τυρί mozzarella, τριμμένο

Eκτέλεση
1. Πρώτα φτιάχνουμε τη βάση της πίτσας. Ρίχνουμε όλα τα υλικά της ζύμης στον κάδο του mixer και χρησιμοποιώντας το εξάρτημα γάντζου, ζυμώνουμε το μείγμα μας για περίπου τέσσερα λεπτά ή μέχρι η ζύμη να γίνει μια μπάλα. Μεταφέρουμε την μπάλα σε ένα μπολ και το καλύπτουμε καλά με μεμβράνη. Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για περίπου 30 λεπτά.
2. Όταν η ζύμη φουσκώσει, τη μοιράζουμε σε τρία κομμάτια και σε έναν αλευρωμένο πάγκο εργασίας ανοίγουμε το κάθε κομμάτι, χρησιμοποιώντας έναν ξύλινο πλάστη. Εφαρμόζουμε το ανοιγμένο ζυμάρι σε ειδικό ταψί για πίτσες (για να φτιάξω την πίτσα που βλέπετε στη φωτογραφία έχω χρησιμοποιήσει ταψί για πίτσα διαμέτρου 25 εκ.).
3. Τοποθετούμε τρεις με τέσσερις κουταλιές από τη σος ντομάτας στη ζύμη της πίτσας και βάζουμε από πάνω τα toppings της επιλογής μας. Τελειώνουμε με το τριμμένο τυρί.
4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε της πίτσες μας για περίπου 25 με 30 λεπτά, ανάλογα με το πόσο καλοψημένες τις προτιμάμε.

Ορεκτικά: Τελευταία Ενημέρωση