ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Χριστουγεννιάτικο τραπέζι με self test;

Τα νέα μέτρα που πάνε Υπουργικό

Η Καθημερινή

kathimerini.com.cy

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (20/12) η σύσκεψη του Υπουργού Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα με την Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή ενόψει Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Στη σύσκεψη τέθηκαν επί τάπητος νέες εισηγήσεις για την λήψη επιπρόσθετων μέτρων αφού η σημαντική αύξηση στον αριθμό των νοσηλειών με κορωνοϊό, η συνεχιζόμενη ανοδική πορεία στον αριθμό των ημερήσιων κρουσμάτων, αλλά και η μετάλλαξη «Όμικρον», ανησυχεί τους επιστήμονες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι τέθηκε η εισήγηση να γίνει αυστηρή σύσταση προς τους πολίτες για διενέργεια self test πριν και μετά την παρουσία τους σε Χριστουγεννιάτικα τραπέζια στα οποία θα παρευρίσκονται άτομα από διαφορετικά νοικοκυριά. 

Ακόμα έγινε εισήγηση όπως παιδιά ηλικίας 12-15 να μπορούν να εισέρχονται σε συγκεκριμένους χώρους για τους οποίους απαιτείται εμβολιασμός, μόνο με rapid test δεδομένου ότι συνοδεύονται από γονέα που έχει ολοκληρώσει το εμβολιαστικό του σχήμα.  

Επίσης ανάμεσα στις εισηγήσεις είναι η διενέργεια εβδομαδιαίου rapid test στους εμβολιασμένους με δύο δόσεις, με εξαίρεση όσους έλαβαν την τρίτη δόση. 

Aνάμεσα στα μέτρα είναι η παράταση του κλεισίματος των σχολείων μέχρι 10 Ιανουαρίου, ενώ οι μαθητές και εκπαιδευτικοί θα προσέλθουν με την πρώτη μέρα στα σχολεία με rapid test 48 ωρών.

Παράλληλα οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αλλάζει τίποτα σε σχέση με τον μέγιστο αριθμό ατόμων όσον αφορά τις συναθροίσεις σε σπίτια, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα 20 άτομα.

Επίσης δεν αναμένονται αλλαγές σε ό,τι έχει να κάνει με την τηλεργασία (παραμένει στο 20%) και το μπλόκο στους ανεμβολίαστους.

Σημειώνεται ότι οι αποφάσεις θα παρθούν την Τρίτη (21/12) από το Υπουργικό Συμβούλιο.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS