ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Το χρυσό αστέρι που απέσπασε ο Νίκος Αναστασιάδης

Όσα έγιναν γνωστά για την πρόσφατη βράβευση του απερχόμενου προέδρου της κυπριακής δημοκρατίας.

Η ύψιστη τιμή του προξενικού κόσμου, το Χρυσό Αστέρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Επίτιμων Προξένων (FICAC), απονεμήθηκε σήμερα στον απερχόμενο πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη για το κορυφαίο έργο του στη δεκαετή διακυβέρνηση της Κύπρου, τη συνεισφορά του στην παγκόσμια πολιτική σκηνή και φυσικά την αγαστή και άψογη συνεργασία του με τους επίτιμους προξένους του νησιού.

Η απονομή έγινε από τον νεοεκλεγέντα, στο πρόσφατο συνέδριο της Λεμεσού, Πρόεδρο της FICAC κ. Νίκο Μαργαρόπουλο. Η εισήγηση για τη βράβευση του απερχόμενου Προέδρου ανήκει στον επίτιμο αντιπρόεδρο της FICAC κ. Κωστάκη Λευκαρίτη πρόταση που έγινε ομόφωνα αποδεκτή από το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας. Η τελετή έλαβε χώρα σήμερα το πρωί στις 11.00 σε μια λιτή τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο παρουσία πέντε μελών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας που ήρθαν στην Κύπρο ειδικά για το σκοπό αυτό. Παρών βάσει του πρωτοκόλλου της Διεθνής Ομοσπονδίας ήταν και ο Πρόεδρος του οικείου κ. Χρίστος Γ. Τσάνος. 

Από την πλευρά της FICAC ο κ. Λευκαρίτης δήλωσε πως ο απερχόμενος Πρόεδρος υπήρξε διαχρονικός σύμμαχος και άψογος συνεργάτης των πρόξενων που εδρεύουν στο νησί, πάντα πρόθυμος να επιληφθεί οποιουδήποτε ζητήματος θέταμε υπόψη του, όπως επίσης και για τη πολύτιμη συμβολή του στη παγκόσμια πολιτική σκηνή

Νωρίτερα η αντιπροσωπεία της FICAC απένειμε τιμητική πλακέτα στον απερχόμενο Υπουργό Εξωτερικών κ. Ιωάννη Κασουλίδη για το πλούσιο έργο και προσφορά του κατά τη διάρκεια της θητείας του και φυσικά την άψογη συνεργασία του ως επικεφαλής διπλωμάτης με το προξενικό Σώμα της Κύπρου. 

Το Χρυσό Αστέρι της FICAC θεσπίσθηκε το 2007 και αποτελεί την υψηλότερη Τιμή του προξενικού Σώματος που απονέμεται σε αρχηγούς κρατών, θρησκευτικούς ηγέτες και άλλες προσωπικότητες ως αναγνώριση του εξαίρετου έργου τους. Ανάμεσα στους παραλήπτες της διάκρισης είναι ο μακαριστός Πάπας Βενέδικτος ο 16ος (σε μια σπάνια αποδοχή οποιασδήποτε διάκρισης), ο Πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. 

Ποια είναι η FICAC
Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Προξένων (F.I.C.A.C.) ιδρύθηκε στις 2 Οκτωβρίου 1982  στην Κοπεγχάγη από μια μικρή ομάδα οραματιστών με επικεφαλής τον Γενικό Πρόξενο Vagn Jespersen της Δανίας. Οι χώρες που ήταν παρούσες και υπέγραψαν το καταστατικό της ίδρυσης ήταν η Φινλανδία, η Ελλάδα, η Ισλανδία, η Ιταλία, η Νορβηγία, η Σουηδία και η Δανία. Η Ομοσπονδία έδωσε στους προξένους του κόσμου ένα απαραίτητο φόρουμ για να ανταλλάξουν εμπειρίες και να συντονίσουν τις προσπάθειες για τη βελτίωση της θέσης και της αποτελεσματικότητάς τους αλλά και να φέρουν σε επαφή Προξενικές Ενώσεις και Σώματα από όλο τον κόσμο. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Προξένων έχει αναγνωριστεί ως ΜΚΟ από τα Ηνωμένα Έθνη, τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση και σήμερα αριθμεί πάνω από 87 μέλη. 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS