ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Το viral κόλπο στο TikTok για φρέσκα αβοκάντο και γιατί είναι άκρως επικίνδυνο

Ο Αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων (FDA) εξέδωσε αυστηρή προειδοποίηση

Ένα viral κόλπο στο TikTok ώστε να διατηρούνται φρέσκα τα αβοκάντο στο ψυγείο για εβδομάδες με την χρήση νερού μπορεί να αναπτύξει σαλμονέλα και άλλα επικίνδυνα βακτήρια, προειδοποιεί ο Αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων (FDA).

Το εν λόγω βίντεο δημοσιεύτηκε στο TikTok από την @shamamamahealing, που έδειξε ένα δυο εβδομάδων αβοκάντο, που δεν είχε γίνει μαύρο λόγω υπερβολικής ωρίμανσης.

Η μητέρα τεσσάρων παιδιών περηφανεύτηκε πως η «μαγική» μέθοδος αποθήκευσης φρούτων που δεν έχουν κοπεί σε ένα δοχείο με νερό θα μπορούσε να τα διατηρήσει «στο ψυγείο μέχρι και ένα μήνα».

@shamamamahealing Just some #avocado magic for you! Store in water in the fridge for up to a month! #kitchentips #vegan #vegetarian #howto ♬ Fadeaway - Official Sound Studio

Ωστόσο, η αμερικανική Διοίκηση Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) λέει ότι δεν θα έπρεπε ποτέ να βάλουμε αυτά τα αβοκάντο στο φαγητό μας.

«Η FDA δεν συνιστά αυτή την πρακτική», δήλωσε εκπρόσωπος στο Newsweek. «Η βασική ανησυχία έγκειται στην πιθανότητα ότι τυχόν ανθρώπινα παθογόνα (π.χ. Listeria monocytogenes, Salmonella spp, κ.λπ.) που μπορεί να κατοικούν στην επιφάνεια του αβοκάντο ενδέχεται να πολλαπλασιαστούν κατά την αποθήκευση όταν βυθιστούν στο νερό».

Η FDA πραγματοποίησε επίσης δικές της δοκιμές και διαπίστωσε πως τα αβοκάντο είναι μετά από δυο εβδομάδες σε χειρότερη κατάσταση, παρά το γεγονός ότι διατηρούν την πράσινη όψη τους.

«Έρευνα από επιστήμονες της FDA έδειξε ότι το Listeria monocytogenes έχει τη δυνατότητα να διεισδύσει στον πολτό του αβοκάντο όταν μπει σε δοχεία νερού εντός 15 ημερών κατά την αποθήκευση στο ψυγείο. Σε αυτήν την περίπτωση, ακόμη και η επιφανειακή απολύμανση της φλούδας του αβοκάντο πριν από τον τεμαχισμό δεν θα μπορούσε να αφαιρέσει τη μόλυνση».

Μελετώντας 1.615 αβοκάντο, η FDA βρήκε Listeria monocytogenes - ένα βακτήριο ιδιαίτερα επικίνδυνο για εγκύους, ηλικιωμένους και όσους έχουν εξασθενημένο ανοσοποιητικό- στο 17,73% του δείγματος της μελέτης.

Η τοποθέτηση σε νερό για μεγάλα χρονικά διαστήματα επιδεινώνει τις πιθανότητες πολλαπλασιασμού των βακτηρίων, προσθέτει η έρευνα.

Πηγή: Lifo

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση