ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Το τέρας του Λοχ Νες: Ένα μυστικό ή ένα τουριστικό τρικ;

Εδώ και 80 χρόνια η λίμνη του Λοχ Νες στη Σκωτία κρύβει το θρυλικό τέρας.

Μαρία Καραμάνου

Για περίπου οκτώ δεκαετίες τώρα, η λίμνη του Λοχ Νες στη βόρεια Σκωτία έχει προκαλέσει προκαταλήψεις ως προς το αν κρύβει ένα σκοτεινό μυστικό ή αν πρόκειται απλώς για ένα τουριστικό ψέμα.

Από τον 6ο αιώνα και μετά, η περιοχή έχει γεμίσει με θρύλους για ένα τεράστιο υδρόβιο πλάσμα που φαίνεται να κατοικεί στα νερά. Ωστόσο, οι πιο "σοβαρές" αναφορές που υποστηρίζουν την ύπαρξη του τέρατος, γνωστού ως "Νέσι", ξεκίνησαν τον Ιούλιο του 1933. Κατά τη διάρκεια εκείνης της περιόδου, το αυτοκίνητο ενός ζευγαριού κινούνταν σε έναν δρόμο κοντά στη λίμνη, όταν ξαφνικά αποφεύγει με δυσκολία ένα μεγάλο, λαμπρό και ολόλευκο ζώο με μια τεράστια ουρά. Το ζώο αυτό εξαφανίστηκε ταχύτατα στα βροχερά νερά της λίμνης, αφήνοντας πίσω μια αίσθηση μυστηρίου.

Photo By @lisadistin On Instagram

Έτσι, επί σειρά ετών, η περιοχή έχει συζητηθεί για το εάν κρύβει πραγματικά ένα ανεξήγητο υπερφυσικό φαινόμενο ή αν οι εμφανίσεις αυτού του "τέρατος" είναι απλώς μια προσπάθεια να προσελκυστούν τουρίστες.

Στη διάρκεια των επόμενων δεκαετιών, αυξήθηκαν οι μαρτυρίες και οι φωτογραφίες που προέρχονταν από τα βάθη της λίμνης του Λοχ Νες, απεικονίζοντας ένα περίεργο πράσινο ον, μοιάζοντας με ένα τεράστιο φίδι με δύο καμπούρες και μακριά ουρά. Αυτές οι πολλαπλές μαρτυρίες ώθησαν την επιστημονική κοινότητα να ασχοληθεί σοβαρότερα με το θέμα, προκαλώντας λεπτομερείς ερευνητικές προσπάθειες.

Photo By @nn_natureshots_ On Instagram

Παρά τις ερευνητικές προσπάθειες, οι έρευνες δεν κατέληξαν ούτε στο να επιβεβαιώσουν, ούτε στο να αποκλείσουν την ύπαρξη της μυστηριώδους "Νέσι". Πέρα από τον εντοπισμό πολλών υποθαλάσσιων σπηλαίων, οι έρευνες δεν έδωσαν σαφή αποτελέσματα σχετικά με την ύπαρξη του πλάσματος.

Οι θεωρίες περί της ταυτότητας της "Νέσι" ήταν πολλές, αλλά η πιο ευρέως αποδεκτή πρότασε ότι μπορεί να πρόκειται για ένα θαλάσσιο ερπετό, παρόμοιο με αυτά που υπήρχαν πριν από 60 έως 70 εκατομμύρια χρόνια. Σύμφωνα με αυτήν τη θεωρία, το πλάσμα αυτό μπορεί να απομονώθηκε στα νερά της λίμνης καθώς αυτή διαχωρίστηκε από τη θάλασσα σε αρχαίες εποχές.

Photo By @nn_natureshots_ On Instagram

Η ιστορία της "Νέσι" παραμένει μια συνεχώς ενδιαφέρουσα παράθεση στη ροή του χρόνου. Παρότι δεν έχουμε ακόμα σαφή επιστημονική απόδειξη ή καταγραφή της ύπαρξής της, η μυθική της μορφή συνεχίζει να εμφανίζεται σε διάφορα αντικείμενα που κυκλοφορούν.

Μπορεί να βρούμε τη μορφή της "Νέσι" να διακοσμεί μπλουζάκια, να εκτυπώνεται σε φλιτζάνια, να απεικονίζεται σε τσάντες και να μεταμορφώνεται σε κουκλάκια - ουσιαστικά σε οποιοδήποτε αντικείμενο μπορεί να προσελκύσει πελάτες. Αυτό το μυθικό πλάσμα παραμένει ένα δημοφιλές σύμβολο που ενισχύει την πολιτισμική και εμπορική παρουσία του, παρά την έλλειψη απτής απόδειξης για την ύπαρξή του.

Photo By @teaandcryptids On Instagram

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS