ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Το πάθος της Maria Grazia Chiuri για τον χορό και το νέο της βήμα

Η Μαρία Γκράτσια Κιούρι (Maria Grazia Chiuri) έχει εδώ και καιρό πάθος με τον χορό. Μετά την επίδειξη μόδας της συλλογής ready-to-wear για την Άνοιξη 2019 του οίκου Dior, η Ιταλίδα σχεδιάστρια μόδας δημιούργησε τα κοστούμια για την παράσταση μπαλέτου «Nuit Blanche» που ανεβαίνει στο θέατρο Κοστάντσι της Ρώμης στο πλαίσιο αφιερώματος στον Αμερικανό συνθέτη, Φίλιπ Γκλας. 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τρεις παραστάσεις από τους χορευτές και την ορχήστρα του Teatro dell'Opera της Ρώμης από τις 29 Μαρτίου έως τις 2 Απριλίου. Στις 28 Μαρτίου διοργανώνονται ειδική παράσταση και κοκτέιλ πάρτι, στην οποία θα παρευρεθούν η Μαρία Γκράτσια Κιούρι και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Dior, Πιέτρο Μπεκάρι. 

Για την παράσταση «Nuit Blanche», η Κιούρι δημιούργησε 16 κοστούμια για τους χορευτές του μπαλέτου και τους κορυφαίους του χορού και Αστέρες της Όπερας του Παρισιού – Etoiles.

Πλεκτά στοιχεία και τούλι καλύπτουν τα κορμάκια με προσοχή στη λειτουργικότητα. Η φούστα της πρώτης χορεύτριας Ελενόρα Αμπανιάτο διακρίνεται για τα μεταξωτά ρομαντικά άνθη σε δύο στρώματα από τούλι - μια floral αναφορά στην κληρονομιά του Dior, σύμφωνα με το WWD.

Η Ελεονόρα Αμπανιάτο και ο σολίστ Φρίντεμαν Βόγκελ φορούν κοστούμια ιριδίζοντα, στα χρώματα των μαργαριταριών και οι άλλοι χορευτές εμφανίζονται με αποχρώσεις της πούδρας πάνω σε μαύρο τούλι.

Στο πλαίσιο του αφιερώματος ανεβαίνουν οι παραστάσεις «Hearts & Arrows» σε χορογραφία του Benjamin Millepied, «Glass Pieces» σε χορογραφία του Jerome Robbins και «Nuit Blanche» σε χορογραφία του Sébastien Bertaud. 

«Θαυμάζω την Ελεονόρα Αμπανιάτο εδώ και πολλά χρόνια. Είναι εξαιρετική καλλιτέχνης, που έχει εργαστεί σκληρά για να φθάσει στους στόχους της» ανέφερε η Μαρία Γκράτσια Κιούρι, η οποία αποδέχθηκε την πρόταση της χορεύτριας να σχεδιάσει τα κοστούμια. 

«Είναι σπουδαία πηγή έμπνευσης για τις γυναίκες της νέας γενιάς. Η καριέρα της, όπως και η δική μου διαμορφώθηκε μεταξύ Ιταλίας και Γαλλίας και αυτό μας φέρνει εγγύτερα» τόνισε η Μαρία Γκράτσια Κιούρι, η οποία κατάγεται από τη Ρώμη και εντάχθηκε στον Dior το 2016, μετά από μακρόχρονη συνεργασία με τον Πιερπάολο Πιτσόλι, στον Valentino.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X