
Η Καθημερινή
Κίτρινη προειδοποίηση για μεμονωμένες, ισχυρές καταιγίδες που αναμένεται να επηρεάσουν την Κύπρο σήμερα Παρασκευή, εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας. Η προειδοποίηση είναι σε ισχύ από τις 11:00 έως τις 18:00 τοπική ώρα.
Οι καταιγίδες αναμένεται να είναι πιο έντονες στα ορεινά, το εσωτερικό και τα βόρεια τμήματα του νησιού. Σε περιόδους έντονης καταιγίδας, είναι πιθανό να σημειωθεί χαλαζόπτωση, ενώ οι άνεμοι θα μεταβάλλονται και ενδέχεται να ενισχύονται σημαντικά.
Η ένταση της βροχής είναι δυνατό να ξεπεράσει τα 35 χιλιοστά ανά ώρα, γεγονός που ενδέχεται να προκαλέσει τοπικά προβλήματα.
Αναλυτικά το δελτίο:
Σήμερα, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, ενώ τις πρωινές ώρες αναμένεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές αλλά και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά τα νότια αλλά και τα βόρεια παράλια. Προοδευτικά και ιδιαίτερα κατά το μεσημέρι και μετά, αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες και στις υπόλοιπες περιοχές, ιδιαίτερα όμως στα ορεινά, τα βόρεια και το εσωτερικό. Σε καταιγίδα αναμένεται να πέσει χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά μέχρι λίγο ταραγμένη και το απόγευμα τοπικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και γύρω στους 12 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε, ο καιρός θα παραμείνει μερικώς συννεφιασμένος και κατά τόπους παροδικά συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή και μεμονωμένη καταιγίδα, κυρίως στα δυτικά, τα νότια και τα βόρεια παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα κατέλθει γύρω στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 14 στα παράλια και γύρω στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Το Σάββατο και την Κυριακή, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές αλλά και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως μετά το μεσημέρι και ιδιαίτερα σε περιοχές στα ορεινά και το εσωτερικό. Σε καταιγίδα αναμένεται να πέσει χαλάζι.
Τη Δευτέρα, θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και πιθανό και μεμονωμένη καταιγίδα, κατά το μεσημέρι και μετά, ιδιαίτερα στα ορεινά και το εσωτερικό.
Η θερμοκρασία το Σάββατο δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να συνεχίσει να κυμαίνεται πιο κάτω από τις εποχικές τιμές, ενώ μέχρι τη Δευτέρα θα σημειώσει σταδιακά μικρή άνοδο, για να βρεθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές της εποχής.