ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: midi στενό φόρεμα και μποτάκια
 

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εγκρίνει το USB-C ως κοινό καλώδιο φόρτισης από το 2024

Όλες οι πληροφορίες

Οι Ευρωπαίοι βουλευτές ψήφισαν έναν νόμο που απαιτεί από όλες τις νέες φορητές συσκευές να χρησιμοποιούν τον ίδιο τύπο καλωδίου φόρτισης.

Τα smartphone και τα tablet, συμπεριλαμβανομένων των iPhone και των iPad, θα πρέπει να χρησιμοποιούν φορτιστή USB-C από το 2024, ενώ οι κατασκευαστές φορητών υπολογιστών θα έχουν προθεσμία έως το 2026 για να κάνουν την αλλαγή.

Υπήρξαν 602 ψήφοι υπέρ και 13 κατά, ενώ οκτώ απείχαν.

Τα κράτη μέλη αναμένεται να εγκρίνουν την απόφαση στις 24 Οκτωβρίου, πριν ο κανόνας υπογραφεί σε νόμο στο κοινοβούλιο.

Μετά από μια προσωρινή συμφωνία από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τον Ιούνιο του 2022, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου είπε στο BBC News ότι δεν «εξετάζει επί του παρόντος» την εισαγωγή ενός κοινού καλωδίου φόρτισης.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις τρέχουσες ρυθμίσεις μετά το Brexit, ο νέος κανονισμός θα μπορούσε να εφαρμοστεί στη Βόρεια Ιρλανδία.

«Οι νέες απαιτήσεις ενδέχεται να ισχύουν και για συσκευές που πωλούνται στη Βόρεια Ιρλανδία σύμφωνα με τους όρους του πρωτοκόλλου της Βόρειας Ιρλανδίας στη συμφωνία Brexit, προκαλώντας ενδεχομένως αποκλίσεις των προτύπων προϊόντων με το υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο», σύμφωνα με κοινοβουλευτική έκθεση του Δεκεμβρίου 2021.

Η συνθήκη λειτουργεί διατηρώντας τη Βόρεια Ιρλανδία εντός της ενιαίας αγοράς αγαθών της ΕΕ, ενώ το υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται εκτός αυτής.

Να αναφέρουμε επίσης, ότι η διαμάχη μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ σχετικά με τον τρόπο μεταρρύθμισης του πρωτοκόλλου της Βόρειας Ιρλανδίας παραμένει άλυτη.

Η Επίτροπος Ανταγωνισμού της ΕΕ Margrethe Vestager «γιόρτασε» τον νέο κανόνα στο Twitter, επικαλούμενη τη «σπατάλη και την ταλαιπωρία» της ύπαρξης πολλαπλών φορτιστών.

Όταν πρωτοπαρουσιάστηκε, τον Σεπτέμβριο του 2021, εκπρόσωπος της Apple είπε στο BBC News: «Ο αυστηρός κανονισμός που επιβάλλει μόνο έναν τύπο συνδετήρων καταπνίγει την καινοτομία αντί να την ενθαρρύνει, κάτι που με τη σειρά του θα βλάψει τους καταναλωτές στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο».

Ο τεχνολογικός γίγαντας είναι ο κύριος κατασκευαστής smartphone που χρησιμοποιεί προσαρμοσμένη θύρα φόρτισης, καθώς η σειρά iPhone του χρησιμοποιεί μια υποδοχή Lightning κατασκευασμένη από την Apple.

Ο νέος κανόνας θα καλύπτει μια σειρά «μικρών και μεσαίων φορητών ηλεκτρονικών ειδών», σύμφωνα με την ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων:

  • Κινητά τηλέφωνα
  • Δισκία
  • Ηλεκτρονικοί αναγνώστες
  • Ποντίκια και πληκτρολόγια
  • Συσκευές GPS (σφαιρικό σύστημα εντοπισμού θέσης).
  • Ακουστικά
  • Ψηφιακές κάμερες
  • Κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών χειρός
  • Φορητά ηχεία
ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση