ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: λευκό φόρεμα, χρυσά σανδάλια και ψάθινη τσάντα
 

Το δημιουργικό περιβαλλοντικό εργαστήριο

Δημιουργικό περιβαλλοντικό εργαστήρι υπό τον τίτλο "Εδώ Μονάχα Μονάχους"

Ο ΜΚΟ ‘Ενάλια Φύσις Περιβαλλοντικό Κέντρο Ερευνών' σε συνεργασία με την μουσικοπαιδαγωγό Χριστίνα Χαραλαμπίδου-Πίττα και την  παιδαγωγό Ρεβέκκα Κατσαρή, διοργανώνει το δεύτερο δημιουργικό περιβαλλοντικό εργαστήρι υπό τον τίτλο "Εδώ Μονάχα Μονάχους", το Σάββατο, 2 Ιουλίου, στις 10:00, στο Little Gems Montessori Nursery (Eυαγόρα Παλληκαρίδη 20, 6050, Λάρνακα).

 Η Χριστίνα Χαραλαμπίδου-Πίττα και η Ρεβέκκα Κατσαρή, με αφορμή το παιδικό παραμύθι "Εδώ Μονάχα Μονάχους" (του Βαγγέλη Γέττου και της Χλόης Φίνν, εκδ. Enalia Physis), σχεδιάζουν και υλοποιούν ένα διαδραστικό, συμμετοχικό εργαστήριο όπου τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να προβληματιστούν σχετικά με την απειλή εξαφάνισης της μεσογειακής φώκιας «Monachus monachus». 

Συγκεκριμένα, τα παιδιά θα κληθούν να απαντήσουν στα εξής ερωτήματα, μεταξύ άλλων: Τι μπορούμε να κάνουμε εμείς για την διάσωση της μεσογειακής φώκιας αλλά και γενικά για τα απειλούμενα είδη του βυθού της Μεσογείου; Πως η ύπαρξη και η διατήρηση της φώκιας σχετίζεται με όλη την υπόλοιπη θαλάσσια – και όχι μόνο – ζωή; Με ποιους τρόπους μπορούμε να ασκήσουμε πιέσεις για την προστασία αυτού του μοναδικού θαλάσσιου είδους; 

 Το εργαστήριο που απευθύνεται σε παιδιά 5-8 ετών, αξιοποιεί σύγχρονες τεχνολογίες όπως η καταγραφή φυσικών ήχων που παράγονται από τις φώκιες, την δημιουργικότητα και τον αυτοσχεδιασμό, πάντα υπό την καθοδήγηση των έμπειρων εμψυχωτριών του εργαστηρίου. Το εργαστήρι αποτελεί τμήμα των εκπαιδευτικών δράσεων του προγράμματος “Monk seal conservation in Eastern Mediterranean το οποίο με τη σειρά του χρηματοδοτείται από το Monk Seal Alliance. 

Το ηλεκτρονικό βιβλίο διανέμεται στην τιμή των 8,99 ευρώ, από την  Read Library
Αγοράστε το εδώ
 
Κατεβάστε την εφαρμογή σε κινητά και tablets,
για τεχνολογία iOS εδώ.
για τεχνολογία Android εδώ

 

Σημειώνεται ότι η συμμετοχή στο εργαστήριο είναι δωρεάν αλλά η προκράτηση θέσεων είναι απαραίτητη. 

 

"Εδώ Μονάχα Μονάχους"

Σάββατο, 2 Ιουλίου 2022, 10:00-11:30, Little Gems Montessori Nursery, 

Ευαγόρα Παλληκαρίδη 20, 6050, Λάρνακα.

 

Κρατήσεις και πληροφορίες: 96753271 & 97778714.

 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση