ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: denim jumpsuit και λευκά αθλητικά παπούτσια
 

8 tips για να μειώσετε το άγχος για τα οικονομικά σας

Αν νιώθετε και εσείς πανικό, τότε αυτές οι 8 συμβουλές σάς ενδιαφέρουν

Δέσποινα Άσπρου

Ας είμαστε ειλικρινείς. Αν και πάντα ανησυχούμε για τα οικονομικά μας, αυτή την περίοδο καθώς αποχαιρετάμε ακόμη μια χρονιά, αγχωνόμαστε ακόμη περισσότερο.

Αντί όμως να τα βάψουμε μαύρα, ας πάρουμε μια βαθιά αναπνοή και ας εμπεδώσουμε πως δεν είναι στιγμή για επιπόλαιες αποφάσεις, ούτε όμως και για μιζέρια.

Αν και σίγουρα υπάρχουν πολλά tips που θα μάς βοηθήσουν να μειώσουμε το άγχος για τα οικονομικά μας αυτή την περίοδο, εμείς βρήκαμε 8 συμβουλές που ο καθένας μας μπορεί να ακολουθήσει εύκολα, αυτές τις μέρες και γενικότερα.

1.Αν είστε ελεύθεροι επαγγελματίες, μην ελέγχετε διαρκώς το εισόδημά σας: Γνωρίζετε πως το εισόδημα της επιχείρησής σας δεν είναι πλέον σταθερό - οπότε το να παρατηρείται διαρκώς τα έσοδά σας δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα.

2.Προσπαθήστε να δημιουργήσετε ταμείο έκτακτης ανάγκης: Ανεξάρτητα με το τι συμβαίνει τώρα, γενικώς στην ζωή σας είναι καλό να έχετε ένα ταμείο για έκτακτες περιπτώσεις - αν δεν το είχατε, έφτασε η στιγμή να το αποκτήσετε.

3.Μειώστε τα περιττά έξοδα: Οι εξόδοι αποτελούν παρελθόν, οπότε εκ των προτέρων τα έξοδά μας θα μειωθούν. Καλό είναι να μην προβαίνουμε σε άσκοπες αγορές και να δημιουργήσουμε μια λίστα με κάθε μηνιαίο κόστος και να υπολογίσουμε τα χρήματα που περισσεύουν. Από αυτά, βάζουμε στην άκρη μερικά και δεν τα αγγίζουμε - εκτός από έκτακτες περιπτώσεις.

4.Παρακολουθήστε πού ξοδεύεται τα χρήματά σας: Όπως είπαμε και πιο πάνω, μια λίστα με τα έσοδα και τα έξοδά σας, θα σας βοηθήσει να βάλετε τα πράγματα σε μια τάξη και να έχετε μια αίσθηση ελέγχου.

5.Μείνετε ήρεμοι και εστιασμένοι: Μπορεί να έχετε οικονομικές δυσκολίες λόγω του μειωμένου μισθού σας, ωστόσο το να χάσετε την ψυχραιμία σας δεν θα βοηθήσει πουθενά.

6.Προσπαθήστε να βρείτε μερικές ανέξοδες λύσεις για να περνάτε τον ελεύθερο χρόνο σας.

Photo by Element5 Digital on Unsplash

7.Δεν χρειάζεται να κάνετε τα πιο ακριβά δώρα: Είναι γιορτές και θέλετε να δείξετε την αγάπη σας στα αγαπημένα σας πρόσωπα. Το γνωρίζουμε. Δεν πρόκειται να σας σταματήσουμε, αλλά θα σας προτείνουμε να βάλετε κάποιο όριο στα χρήματα που θα σπαταλήσετε ή ακόμη καλύτερα, να φτιάξετε χειροποίητα δώρα.

8.Μην αγοράζετε άσκοπα τρόφιμα: Οι φετινές γιορτές είναι διαφορετικές και αυτό είναι δεδομένο. Για το πρωτοχρονιάτικο dinner σας -το οποίο θα περιλαμβάνει έως 10 άτομα λόγω των μέτρων- δεν χρειάζεται να αγοράσετε φαγητά για 50 άτομα. Καλό είναι να κάνετε μια λίστα με όσα θα φάτε. Το ίδιο ισχύει και για τα γλυκά.

Photo by Thought Catalog on Unsplash

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση