ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Τι σημαίνουν οι λάμψεις στον ουρανό της Κύπρου; Υπεύθυνος ο Elon Musk

Όλες οι λεπτομέρειες

Η Καθημερινή

kathimerini.com.cy

Του Ανδρέα Κόκκινου

Αυξημένες ήταν οι αναφορές ιδιαίτερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με λάμψεις και ιπτάμενα αντικείμενα που έκαναν την εμφάνιση τους στον ουρανό της Κύπρου. Συγκεκριμένα οι πρώτες ενδείξεις ξεκίνησαν το βράδυ του Σαββάτου (23/7) λίγο μετά τις 10:00 μ.μ με το φαινόμενο να κάνει εκ νέου την εμφάνισή του το βράδυ της Κυριακής (24/7).

Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι μια άσπρη συνεχόμενη γραμμή διαγράφηκε στον ουρανό κάνοντας τους χρήστες να αναρωτιούνται σχετικά με την προέλευση του. Οι θεωρίες συνωμοσίας έδιναν και έπαιρναν όμως η πραγματικότητα είναι μάλλον αρκετά πιο απλή.

 

@theromeprod That was unexpected #cyprus #larnaca #starlink #musk #elonmusk #satellite #night #sky #rec #recommendations #fyp #кипр #ларнака #старлинк #маск #илонмаск #спутник #ночь #небо #ночноенебо #рек #рекомендации ♬ оригинальный звук - theromeprod

Πρόκειται για το «Starlink Satellites Project». Τι είναι αυτό; Το Starlink είναι ένα project που θα τοποθετήσει χιλιάδες μικρούς δορυφόρους σε χαμηλή τροχιά στην Γη (LEO = Low Earth Orbit), 550 χιλιόμετρα πάνω από εμάς. Θα μεταδίδουν σήματα διαδικτύου προς τους πομποδέκτες εδάφους, οι οποίοι με τη σειρά τους θα μεταδίδουν τοπικά ή θα μεταφέρουν τα δεδομένα απευθείας στον δρομολογητή Starlink. Τον Νοέμβριο 2020 υπήρχαν ήδη 955 δορυφόροι Starlink σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη. Η SpaceX σκοπεύει να αναπτύξει τουλάχιστον 12.000 δορυφόρους, έχοντας κατά νου να τους φτάσει ακόμα και 30.000, για να εξασφαλίσει παγκόσμια κάλυψη internet μέσω Starlink (ορισμένες πηγές αναφέρουν ότι μπορεί να φτάσουν έως και 42.000). Το πρότζεκτ ανήκει στον ίσως ισχυρότερο άνδρα του κόσμου, κύριο Έλον Μασκ με το φαινόμενο να έχει γίνει αντιληπτό στο πρόσφατο παρελθόν σε αρκετές χώρες μεταξύ των οποίων η Ελλάδα, ο Λίβανος, η Τουρκία, οι Η.Π.Α και το Ισραήλ Ήδη 35 χώρες -με πιο πρόσφατα παραδείγματα τη Βόρεια Μακεδονία και το Λουξεμβούργο- απολαμβάνουν τις υπηρεσίες δορυφορικού διαδικτύου μέσω των Starlink Satellites.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X