ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Θα ισχύει για 3 μήνες αντί 6 το Safepass σε όσους νόσησαν;

Τι κλειδώνει στο Υπουργικό

Η Καθημερινή

kathimerini.com.cy

Του Ανδρέα Κόκκινου

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 9:30 το πρωί της Τρίτης (21/12) η σύσκεψη του Υπουργικού Συμβουλίου.

Η επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα σε συνάρτηση με τον εντοπισμό κρουσμάτων που σχετίζονται με την υπερμεταδοτική μετάλλαξη «Όμικρον» φέρεται να έχει θορυβήσει την Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή, η οποία συναντήθηκε χθες Δευτέρα (20/12) με τον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα προβαίνοντας ομόφωνα σε νέες συστάσεις σχετικά με τα μέτρα περιορισμού της διασποράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» ένα από τα μέτρα που έχουν «κλειδώσει» λαμβάνοντας το πράσινο φως του Υπουργικού Συμβουλίου αφορά την ισχύ του Safepass για άτομα που έχουν νοσήσει από τον Covid-19. Όπως γνωρίζαμε μέχρι σήμερα κάτοχος του πιστοποιητικού μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε πολίτης νόσησε από τον ιό για διάρκεια 6 μηνών μετά τον εντοπισμό του. Η διάρκεια αυτή αναμένεται με τις αποφάσεις που θα ανακοινωθούν το απόγευμα να μειωθεί σε 3 από 6 μήνες.

Οι συζητήσεις του Υπουργικού Συμβουλίου συνεχίζονται με αμείωτη ένταση μελετώντας την ατζέντα συστάσεων που παρουσίασε ο Μιχάλης Χατζηπαντέλας μετά την συνάντηση του με τους επιδημιολόγους ενώ όπως αναφέραμε σε χθεσινό ρεπορτάζ επί τάπητος έει τεθεί η σύσταση για διενέργεια self-test πριν από συναθροίσεις σε οικίες (για άτομα που προέρχονται από διαφορετικά νοικοκυριά), η χαλάρωση για είσοδο σε χώρους εστίασης σε μη εμβολιασμένους ανήλικους (που συνοδεύονται από την οικογένεια τους και αποκλειστικά για την περίοδο των εορτών), η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου (αντί στις 7) καθώς και το υποχρεωτικό τεστ -σε εβδομαδιαία βάση- σε χώρους εργασίας ασχέτως εμβολιαστικού παρελθόντος.

 
 
ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS