ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Co-ord φόρμες και sneakers μαζί με μια oversized τσάντα ώμου
 

Άλλα 32 κρούσματα κορωνοϊού σε 1256 δειγματοληψίες

Συνολικά, 526 κρούσματα

Την Τετάρτη (08/04) ανακοινώθηκαν είναι 32 από σύνολο 1256 εργαστηριακών διαγνώσεων με τον συνολικό αριθμό των θετικών κρουσμάτων να ανέρχεται στα 526 (περιλαμβανομένων και των δέκα που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις).

24 άτομα εντοπίστηκαν μέσω ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και οκτώ των οποίων το ιστορικό διερευνάται. Σε σχέση με τα τέσσερα περιστατικά που δηλώθηκαν χθες ως υπό διερεύνηση, για δύο βρέθηκε σύνδεση με ήδη επιβεβαιωμένο κρούσμα και για τα άλλα δύο συνεχίζεται η διερεύνηση.

Τα 526 εντοπίστηκαν μετά από την διεκπεραίωση 14273 εργαστηριακών αναλύσεων από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου και το Μικροβιολογικό Τμήμα των νοσηλευτηρίων του ΟΚΥπΥ και τα ιδιωτικά εργαστήρια.

Στα σημερινά 32 επιβεβαιωμένα κρούσματα περιλαμβάνονται ένα από Πάφο και ένα από Αραδίππου.

Σε μια άλλη εξέλιξη σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», το βρέφος που νοσηλεύεται στο Μακάρειο Νοσοκομείο έστω και αν είναι θετικό στον ιό δεν παρουσιάζει οποιαδήποτε συμπτώματα κορωνοϊού, αλλά η σοβαρότητα της κατάστασής του έγκειται στο γεγονός ότι αντιμετωπίζει εκ γενετής προβλήματα υγείας.

Οι εξελίξεις της ημέρας:

18:20 - ΟΚΥπΥ: Επαρκής ποσότητα αναλώσιμων ειδών για κάλυψη των άμεσων αναγκών

18:00 Λεόντιος Κωστρίκης, Ακαδημαϊκός Καθηγητής Μοριακής Ιολογίας του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου και Τακτικό Μέλος της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών:

Έχω μπροστά μου τα σημερινά δεδομένα για τα νέα περιστατικά COVID-19. Τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 32 από σύνολο 1,256 εργαστηριακών διαγνώσεων.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για:
• 24 άτομα που εντοπίστηκαν μέσω ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων περιστατικών, και
• 8 άτομα, των οποίων το ιστορικό διερευνάται.

Με βάση και τα σημερινά δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 526 (περιλαμβανομένων και των δέκα που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις). Σε σχέση με τα τέσσερα περιστατικά που δηλώθηκαν χθες ως υπό διερεύνηση, για τα δύο βρέθηκε σύνδεση με ήδη επιβεβαιωμένο κρούσμα και για τα άλλα δύο συνεχίζεται η διερεύνηση.

Είναι σημαντικό να πούμε ότι τα 526 περιστατικά COVID-19 εντοπίστηκαν μετά τη διεκπεραίωση συνολικά 14,273 εργαστηριακών αναλύσεων από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου και το Μικροβιολογικό Τμήμα των νοσηλευτηρίων του ΟΚΥπΥ και τα ιδιωτικά εργαστήρια. Τα 390 από τα 526 προέρχονται από επαφές, άρα οι λοιμώξεις είναι από την Κύπρο. Θέλω να σημειώσω ότι 52 από τα άτομα που διαγνώστηκαν θετικά με στον ιό και νοσηλεύτηκαν, έχουν αποθεραπευτεί.

Ολοκληρώθηκαν οι μελέτες των περιοχών Πάφου και Αραδίππου. Στην Πάφο σήμερα από τα τελευταία 336 δείγματα είχαμε ένα θετικό. Συνολικά τα αποτελέσματα για την Πάφο ήταν τέσσερα θετικά σε σύνολο 707 δείγματα.

Στην Αραδίππου σήμερα υπήρχε ένα θετικό αποτέλεσμα από τα 17 τελευταία δείγματα. Συνολικά τα αποτελέσματα για την Αραδίππου ήταν εφτά θετικά από σύνολο 525 δείγματα.

Ο αριθμός των 32 νέων κρουσμάτων, σε σύνολο 1,256 εργαστηριακών αναλύσεων, διατηρεί αμετάβλητη τη στρατηγική μας. Άτομα με τη SARS-CoV-2 λοίμωξη κυκλοφορούν ανάμεσα στον πληθυσμό και μέχρι να εντοπιστούν ενδεχομένως να τον μεταδώσουν και σε άλλους. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή γιατί ορισμένα άτομα με τη λοίμωξη είναι ασυμπτωματικά, γεγονός που τα καθιστά ακόμη πιο επικίνδυνα.

Σας καλούμε να συνεχίσετε να ακολουθείτε πιστά τα περιοριστικά μέτρα στο μέγιστο δυνατό βαθμό, να παίρνετε μέτρα αυτοπροστασίας και να τηρείτε τους κανόνες υγιεινής. Περισσότερα στοιχεία για την επιδημιολογική εικόνα των τελευταίων ημερών θα ανακοινωθούν αύριο.

Δρ Μάριος Λοΐζου, Επιστημονικός Διευθυντής, Διεύθυνσης Λευκωσίας ΟΚΥπΥ

Με βάση τα στοιχεία μέχρι τις 3 το απόγευμα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το νοσοκομείο αναφοράς, νοσηλεύονται 24 άτομα, τρία εξ αυτών νοσηλεύονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Δόθηκαν επίσης πέντε εξιτήρια. Συνολικά 13 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένα, δύο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού και 11 στη ΜΕΘ Λευκωσίας. Η κλινική κατάσταση όλων των διασωληνωμένων ασθενών είναι προς το παρόν σταθερή αλλά κρίσιμη. Επίσης ένας ασθενής αποσωληνώθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ. Επιπλέον, σε όλα τα νοσηλευτήρια, πλην του νοσοκομείου αναφοράς, σε θάλαμο νοσηλεύονται εφτά επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Ο αριθμός των κρουσμάτων παγκόσμια έφτασε σήμερα το 1 εκατομμύριο 450 χιλιάδες και οι θάνατοι τις 85,000. Ταυτόχρονα, σχεδόν 310,000 άτομα ανέρρωσαν πλήρως. Στις ΗΠΑ, οι θάνατοι σε ένα 24ωρο ξεπέρασαν τους 1,800 από τους οποίους πέραν των 800 στην Νέα Υόρκη. Τα νούμερα αυτά μας θυμίζουν το τι συμβαίνει όταν δεν ληφθούν έγκαιρα μέτρα και ο ιός αφεθεί να εξαπλωθεί. Την ίδια ώρα σε κάποιες Ευρωπαϊκές χώρες (Δανία, Αυστρία) ακούγονται φωνές για πιθανό περιορισμό των μέτρων. Αυτό ανάγκασε χθες τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να απευθύνει νέα προειδοποίηση ενάντια στην πρόωρη άρση των περιοριστικών μέτρων. Ο εκπρόσωπός του, το περιέγραψε σαν έναν άρρωστο, ο οποίος αν σηκωθεί πρόωρα από το κρεβάτι, υπάρχει κίνδυνος να υποτροπιάσει.

Από την άλλη πλευρά, χθες, στις 7 μ.μ. ώρα Κύπρου, μετά από 76 μέρες καθολικού αποκλεισμού η πόλη Γουχάν της Κίνας, από όπου ξεκίνησε η πανδημία γιόρτασε σε εισαγωγικά αλλά και κυριολεκτικά την απελευθέρωσή της. Ο αποκλεισμός της Γουχάν ήταν ένα πρωτόγνωρο μέτρο που όταν το ακούσαμε μάς φάνηκε μακρινό και περίεργο. Τώρα βιώνουμε σχεδόν παρόμοιες καταστάσεις. Το άνοιγμα της Γουχάν μας δείχνει ότι υπάρχει φως στην άκρη της σήραγγας. Χρειάζεται υπομονή. Για το κάθε τι υπάρχει η σωστή στιγμή.

Κλείνοντας, θα ήθελα να κάνω μια ιδιαίτερη αναφορά στην Υπηρεσία Ασθενοφόρων. Η εμπλοκή της από την πρώτη στιγμή ήταν και είναι καθοριστική για τον τρόπο με τον οποίο αντιδρά το Σύστημα Υγείας μας στην πανδημία.

Η Υπηρεσία Ασθενοφόρων ανάλαβε το επιχειρησιακό συντονισμό και τη διαχείριση των περιστατικών COVID-19 στον προνοσοκομειακό χώρο.

Από τις 7 Μαρτίου 2020, το τηλεφωνικό κέντρο 1420 δέχθηκε περισσότερες από 20,000 κλήσεις και η Υπηρεσία Ασθενοφόρων διαχειρίστηκε περισσότερα από 9,000 περιστατικά σε σχέση με την αντιμετώπιση του COVID-19.

Ανταποκρίθηκε με ασθενοφόρα και εξιδεικευμένα πληρώματα σε περισσότερες από 800 κατ’ οίκον δειγματοληψίες που αφορούσαν ασθενείς με κινητικά προβλήματα ή άλλες ιδιαίτερες καταστάσεις.

Επιπλέον, ανταποκρίθηκε με ασθενοφόρα σε 3,625 επείγουσες κλήσεις από τις οποίες 950 κλήσεις αφορούσαν συμπτωματολογία COVID19

Καθώς επίσης διεκπεραίωσε 446 διακομιδές των υπόπτων περιστατικών από τους χώρους διαμονής τους στα δημόσια νοσηλευτήρια αλλά και των θετικών περιστατικών από και προς το νοσοκομείο αναφοράς.

Θέλω από τα βάθη της καρδιάς μου, εκφράζοντας πιστεύω και το σύνολο της κοινωνίας μας, να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στο προσωπικό της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων, τη Διοίκηση και τα μέλη των πληρωμάτων για το τεράστιο έργο που επιτελούν υπό πολύ δύσκολες συνθήκες.

17:23 - Βελτιώθηκε η κατάσταση στις Φυλακές

17:07 - Οι πτήσεις από το εξωτερικό ανησυχούν τους τ/κ

17:04 - Έξι ύποπτα περιστατικά πέρασαν από το θάλαμο βραχείας νοσηλείας του ΓΝ Λεμεσού

16:49 - AVIGAN: Ποιο είναι το φάρμακο που δίνει ελπίδα;

16:36 - OAY: Να μην γίνεται χρήση του 1420 για διευθέτηση ραντεβού ή εξέτασης για κορωνοϊό

16:30 - 750 χιλ. ευρώ για στήριξη των επαγγελματιών αλιέων

16:00 - Ολοκληρώθηκαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων που διενεργήθηκαν στον Δήμο Πάφου. Σύμφωνα με ανάρτηση του Δημάρχου, Φαίδωνα Φαίδωνος, σε σύνολο 704 δειγμάτων που αφορούσε σε πληθυσμό 52 χιλιάδων δημοτών, εντοπίστηκαν μόνο 4 θετικά κρούσματα, που αναλογεί στο 0,56%. Παρά το μικρό ποσοστό, ο κ. Φαίδωνος διαμηνύει ότι δεν επιτρέπεται να υπάρξει εφησυχασμός

15:56 - Αρχές Μαΐου έτοιμη η νέα πτέρυγα του ΓΝ Λευκωσίας

15:42 - Διατηρούνται οι επιφυλάξεις των κομμάτων για τροποποίηση του Συντάγματος

15:37 - Οι περιοχές της Κύπρου με επιβεβαιωμένα κρούσματα

15:13 - Ανοιχτή επιστολή προς τον υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού

14:45 - ΚΕΦΕΑ: Κλινική ανάπτυξη πιθανών εμβολίων κατά του κορωνοϊού ξεκίνησε η EFPIA

14:37 - Άνθρωποι που νοσούν με COVID-19 έχουν ανάμικτα συναισθήματα

14:30 - ΠΙΣ: Εκφράζει ετοιμότητα να βοηθήσει εκ νέου την πολιτεία

14:12 - ΥΦΥΝ: Η κυπριακή σημαία εκτός καταλόγου παρακολούθησης στις ΗΠΑ

14:06 - Έτοιμοι για δειγματοληψία στην Λεμεσό

13:50 - Ασθενοφόρα: 446 διακομιδές ύποπτων και θετικών περιστατικών κορωνοϊού

12:59 - Φαινόμενα ρατσισμού αντιμετωπίζουν άτομα με κορωνοϊό

12:46 - 33 ύποπτα κρούσματα νοσηλεύονται στο ΓΝ Λάρνακας

12:23 - ΓΝ Πάφου: Νοσηλεύτρια θαλασσαιμίας θετική στον ιό

12:11 - Αραδίππου: Αύριο τα αποτελέσματα των δειγμάτων

11:52 - Ετοιμάζει διάγγελμα ο Πρόεδρος 

11:50 - Μακάρειο: Σοβαρά, αλλά χωρίς συμπτώματα κορωνοϊού το βρέφος

11:18 - Συνολικά 25 ασθενείς με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Αναφοράς

11:00 - Με πτήση από τη Λάρνακα αναχωρούν 148 επιβάτες για Στοκχόλμη

10:50 - Πριν το Πάσχα η καταβολή μισθών για το σχέδιο μερικής αναστολής εργασιών

10:45 - Τρία τα κρούσματα στο Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς

10:39 - Πρόεδρος Πρατηριούχων: Σχεδόν νεκρή περίοδος για τα πρατήρια καυσίμων

10:12 - Σχεδιασμός για την εξυπηρέτηση περιστατικών από τα νοσηλευτήρια

09:45 - Δύο ύποπτα περιστατικά στο Κέντρο Διαλογής του ΓΝ Πάφου

09:38 - Υπ. Υγείας: Στάλθηκαν φάρμακα σε 42 Κύπριους στο εξωτερικό

09:18 - Την παράταση των περιοριστικών μέτρων συζητά το Υπ. Συμβούλιο

08:53 - Υπό κράτηση 46χρονος για κατοχή διαρρηκτικών και παραβίαση διαταγμάτων

08:14 - Π. Χρυσοχούς: Ξεκινάει η διενέργεια διαγνωστικών τεστ

07:42 - 76 καταγγελίες πολιτών σε 3,890 ελέγχους

07:10 - Τρίτο ομόλογο τη Μεγάλη Τετάρτη

07:00 - Τρία σενάρια για το μέλλον των τελειόφοιτων

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση