ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Συγκινεί ο Χρίστος Χριστόφιας με το μήνυμά του για το bullying

''Το bullying ανήκει σε περασμένες εποχές, στο σκοτάδι της άγνοιας, της προκατάληψης και της περιθωριοποίησης''

newsroom must

Ο Χρίστος Χριστόφιας, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, μοιράστηκε ένα συγκινητικό μήνυμα για το bullying, μιας και είχε γίνει θύμα και ο ίδιος λόγω της ατροφίας των άκρων που αντιμετωπίζει εκ γενετής.  

Πιο συγκεκριμένα, ο γιος του πρώην προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας έγραψε: 

"Αν και δεν μου αρέσει να κάνω προσωπικές αναφορές, αυτή τη φορά θα το κάνω για το σκοπό της εκστρατείας. Εξαιτίας της εκ γενετής ατροφίας και δυσλειτουργίας των άκρων μου, ειδικά στα πρώτα χρόνια της σχολικής μου ζωής δεν ήταν καθόλου εύκολο να προσαρμοστώ αλλά ούτε και να είμαι κοινωνικά αποδεκτός. Βίωσα την σκληρότητα των άλλων παιδιών, συνειδητή ή ασυνείδητη. Το βλέμμα της απορίας ή κάποτε της αποστροφής, τα σχόλια, τον οίκτο. Κοιτάζοντας από την απόσταση του χρόνου καταλαβαίνω ότι τελικά οφείλω σ’ εκείνα τα χρόνια όση δύναμη αλλά και όση ευαισθησία έχω. 

Ο δρόμος που επέλεξα, της πολιτικής δράσης, όπου στον πυρήνα του βρίσκεται η κοινωνικοποίηση, με βοήθησε. Μου έδωσε δύναμη και με έκανε να αντιληφθώ ότι μπορώ και πρέπει να είμαι μαζί με τους άλλους ανθρώπους χωρίς να έχω κανένα σύνδρομο κατωτερότητας ή διαφορετικότητας.

Και είναι αυτό που πρέπει να καταλάβουμε όταν μιλάμε για άτομα με αναπηρίες, πως δεν πρέπει να τους συμπεριφερόμαστε με οίκτο, αλλά σαν ένα αναπόσπαστο μέρος του κοινωνικού μας συνόλου. Είναι πολύ συντομο το πέρασμα μας από αυτό τον πλανήτη και δεν πρέπει να αναλώνουμε τη ζωή μας σε κείνα που κατατρώνε τη σάρκα μας αλλά να αντιμετωπίζουμε τους φόβους μας και στο βαθμό που περνά από το χέρι μας να τους νικούμε.

Ο καθένας λοιπόν να τραβά το δρόμο του, όπως είναι, όπως νιώθει. Κι αν μπροστά του σταθεί το bullying να σηκώσει ανάστημα για να νικήσει αυτά που τον πονάνε, να υψώσει φωνή.

Να υψώσει φωνή μαζί μας κι ενάντια στο σύστημα που γεννά και αναπαράγει τέτοια κοινωνικά φαινόμενα.Το bullying ανήκει σε περασμένες εποχές, στο σκοτάδι της άγνοιας, της προκατάληψης και της περιθωριοποίησης. Να το κλειδώσουμε εκεί μια για πάντα.Η εκστρατεία ευαισθητοποίησης τoυ AKEΛ και της ΕΔΟΝ, ας είναι η αρχή.Λέμε ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ BULLYING". 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X