ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: hoodie, pleated midi φούστα και sneakers
 

Τι συμβαίνει όταν σταματάμε να φοράμε σουτιέν;

Facts: Το πιο unused item του σπιτιού μας εν καιρό καραντίνας

Αν υπολογίσουμε τα χρόνια, μάλλον φοράμε σουτιέν από τα χρόνια της εφηβείας μας. Έτσι, σε αυτό το σημείο, το σουτιέν είναι ένα ουσιαστικό, αν όχι αναπόσπαστο στοιχείο της γκαρνταρόμπας σου. Η έλλειψή του μοιάζει όχι απλά παράξενη αλλά και λάθος με τις  millenials ωστόσο να εξοικειώνονται όλο και περισσότερο με την ιδέα. Πλέον το να διακρίνεις τα nipples από λευκά μπλουζάκια γίνεται όλο και πιο in στις μέρες μας και μας κάνει μερικές φορές να αναρωτιόμαστε πώς λειτουργούν τα trends και ποιος είχε την ιδέα του “show your nipples to the whole world” trend.

Εφόσον λοιπόν είμαστε κλεισμένες στα σπίτια μας και προσπαθούμε να εντάξουμε όλη μας την καθημερινότητα μέσα σε τέσσερεις τοίχους, δουλεύουμε από το σπίτι, μας είναι σχεδόν αδιανόητο να φορέσουμε αυτό το άβολο πράγμα στο σπίτι.
Τι συμβαίνει όμως στην πραγματικότητα αν σταματήσεις τελείως να φοράς; Scroll down για να μάθετε 5 οφέλη του να μη φοράτε σουτιέν.

Βελτιώνεται το σχήμα του στήθους σου
Σε αντίθεση με όσα πιστεύουμε, η μη χρήση σουτιέν δεν προκαλεί την παρακμή του στήθους. Στην πραγματικότητα, μια μελέτη χρόνων στη Γαλλία έχει αποδείξει ότι το σουτιέν πιθανότατα έχει το αντίθετο αποτέλεσμα, προκαλώντας στο στήθος να χάνει το σχήμα του με την πάροδο του χρόνου. Σύμφωνα με τη μελέτη, η “στήριξη” των σουτιέν αποδυναμώνει τους μύες του στήθους, κάνοντάς το να χάνει τη σφριγηλότητά του. Για να κρατήσεις το στήθος σου πιο στρογγυλό και στητό, άφησέ το να κάνει το δικό του.

Βελτιώνεται ο ύπνος σου
Έχουμε ακούσε εδώ και αρκετό καιρό ότι ο ύπνος με το σουτιέν δεν ταιριάζουν και πολύ αφού είναι πιθανό να σου προκαλέσει δυσφορία και να διαταράξει τον κύκλο του ύπνου μας. Επιπλέον μπορεί να επηρεάσει τους καρδιακούς ρυθμούς και να μας εμποδίσει να απολαύσουμε ένα καλό και ξεκούραστο ύπνο.

Ενισχύεται η κυκλοφορία σου
Η μελέτη που αναφέραμε παραπάνω καλύπτει συνοπτικά τις επιδράσεις των ενδυμάτων (ειδικά των στενών) στην σωματική κυκλοφορία και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι σφιχτά ρούχα, και ειδικά τα σουτιέν, δεν είναι καλά για την κυκλοφορία μας. Όλη αυτή η πίεση γύρω από το στήθος μπορεί να την επιβραδύνει συμπιέζοντας τα αιμοφόρα αγγεία. Αυτό έχει αποδειχθεί πραγματικά ότι δημιουργεί καρδιαγγειακά προβλήματα, και το να θυσιάσεις την υγεία σου για αγαπημένο σου push-up bra, μάλλον δεν αξίζει τον κόπο.

Βελτιώνεται η υγεία του στήθους σου
Τα σουτιέν δεν είναι υπερβολικά βλαβερά για την υγεία μας αλλά η έλλειψή τους μπορεί να βελτιώσει την υγεία του στήθους με διάφορους τρόπους. Εκτός από την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, ο ιδρώτας και η σκόνη δεν θα παγιδεύονται πλέον στο δέρμα από τα στενά σουτιέν. Αυτό κάνει τις μολύνσεις, τα εξανθήματα και την ακμή λιγότερο πιθανά στο στήθος μας. Αυτό επιβεβαιώνεται ακόμα περισσότερο όταν φοράμε λάθος νούμερο και σουτιέν με κακή εφαρμογή. Τα σουτιέν που δεν εφαρμόζουν σωστά ή έχουν οδυνηρές μπανέλες, μπορούν να προκαλέσουν δύσπνοια, πόνους στο στήθος και γενικότερη δυσφορία. Θα μπορούσες να παραλείψεις την εξεύρεση του κατάλληλου απλά, παραλείποντάς το. Είναι σημαντικό λοιπόν να φοράμε το σωστό νουμερο στηθόδεσμου έτσι ώστε να μειώσουμε τα πάραπάνω προβλήματα στο μάξιμουμ.

Ανάπτυξη υγιούς ιστού
Ως μέρος της 15ετούς μελέτης που αναφέρθηκε προηγουμένως, οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι η χρήση ενός σουτιέν μπορεί να παρεμποδίζει την ικανότητα να αναπτύξετε υγιή ιστό του μαστού. Ο υγιής ιστός είναι σημαντικός για πολλούς λόγους και ένας από αυτούς είναι ότι θα μειώσει (αλλά δεν θα εμποδίσει εντελώς) την πιθανότητά για διάφορες ασθένειες του μαστού, όπως ο καρκίνος. Ο υγιής ιστός θα υποστηρίξει επίσης περισσότερο το στήθος και θα βοηθήσει τους μύες να ενισχυθούν – και όπως μάθαμε, αυτό οδηγεί σε φυσικά σφριγηλό και πιο στητό στήθος.

Άνεση στο μάξιμουμ
Για πολλές γυναίκες, αυτό θα μπορούσε να είναι ο σημαντικότερος λόγος για να παραλείψουν το σουτιέν. Υπάρχει άλλωστε μεγαλύτερη αίσθηση ανακούφισης από το να το βγάζεις μετά από μια κουραστική μέρα; Μια γρήγορη λύση; Κάνε ένα διάλειμμα από τα αγαπημένα σου σουτιέν. Δεν θα υπάρξει καλύτερη στιγμή από αυτή. Σε αυτή την περίπτωση βλέπουμε και τα καλά της καραντίνας!

 
 
 
View this post on Instagram

idk who needs to hear this but it’s 5 o’clock somewhere

A post shared by Emma Rose (@emmaleger) on

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση