ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Σπινθήρες από καλώδια ΑΗΚ η αιτία της φωτιάς στην Τάλα

Τι έδειξαν οι έρευνες

Η Καθημερινή

kathimerini.com.cy

Οδηγίες για άμεση καταγραφή των ζημιών της πυρκαγιάς που σημειώθηκε το Σάββατο στην Τάλα έδωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής, σύμφωνα με την Έπαρχο Πάφου Μαίρη Λάμπρου.

Σύμφωνα με την Έπαρχο Πάφου Μαίρη Λάμπρου κλιμάκιο λειτουργών των τεχνικών υπηρεσιών του Γραφείου Επάρχου Πάφου ξεκινά από σήμερα το πρωί την λεπτομερή καταγραφή και εκτίμηση των ζημιών σε κτίρια και υποστατικά με βάση τις οδηγίες που έχουν δοθεί από τον Υπουργό Εσωτερικών.

Ανάλογη καταγραφή αναμένεται να γίνει από αύριο και από λειτουργούς τους τμήματος Γεωργίας για τις ζημιές που έχουν προκληθεί σε καλλιέργειες.

Στο μεταξύ σε γραπτή του ανακοίνωση ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου Ανδρέας Κεττής ανέφερε πως οι προσπάθειες των πυροσβεστών χθες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Τάλα της Επαρχία Πάφου ήταν επίπονες. Ο κ. Κεττής προέβη σε συστάσεις για αποψιλώσεις.

Από τις προκαταρκτικές εξετάσεις εκτιμάται πως η φωτιά φέρεται να ξέσπασε όταν σπινθήρες από καλώδια της ΑΗΚ έπεσαν στο έδαφος, προκαλώντας την πυρκαγιά. Τα καλώδια λόγω των ισχυρών ανέμων που επικρατούσαν στην περιοχή φέρεται να άγγιξαν μεταξύ τους.

Η πυρκαγιά κατέστη διαχειρίσιμη γύρω στις 20:00 το βράδυ του Σαββάτου και κατάκαψε άγρια βλάστηση, αλλά και οχήματα και κατοικίες, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου Ανδρέα Κεττή. Ο κ. Κεττής ανέφερε πως η πυρκαγιά κατέκαψε συνολική έκταση περίπου 2 τετραγωνικών χιλιομέτρων από ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και μεγάλο αριθμό δέντρων.

Επιπρόσθετα, είπε, αριθμός κατοικιών στην περιοχή Καμάρες του χωριού Τάλα υπέστησαν ζημιές ενώ σε δύο τουλάχιστον κατοικίες η πυρκαγιά εισχώρησε στο εσωτερικό τους. Ο κ. Κεττής ανέφερε επίσης πως επηρεάστηκαν πυλώνες της ηλεκτρικής. Οι δυνάμεις πυρόσβεσης, είπε, συνέχισαν με τελικές κατασβέσεις και πλήρη οριοθέτηση της πυρκαγιάς, ενώ, όπως είπε, εργάστηκαν καθ` όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 15:00 το απόγευμα και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου έθεσε σε εφαρμογή το σχέδιο Ίκαρος 2, με επτά εναέρια μέσα, εκ των οποίων δύο ελικόπτερα που εκμισθώνει η Δημοκρατία και τρία αεροσκάφη του Τμήματος Δασών, ενώ αυτά ενισχύθηκαν με ακόμα 2 ελικόπτερα από τις Βρετανικές Βάσεις, αυξάνοντας τον αριθμό των εναέριων μέσω σε εννέα. Όπως ανέφερε ο κ. Κεττής, για την κατάσβεσή της συνέδραμαν και οκτώ οχήματα της πυροσβεστικής από τους πυροσβεστικούς σταθμούς Πάφου, Λεμεσού , Λάρνακας και της ΕΜΑΚ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X