ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Πώς να μην μεταφέρουμε τον κορωνοϊό σπίτι μας με τα παπούτσια

Ο σύμβουλος υγείας από το Missouri, Dr Mary E. Schmidt δήλωσε ότι σύμφωνα με μελέτες ο κορωνοϊός μπορεί να ζήσει στις σόλες των παπουτσιών μας για πέντε ημέρες

Φοράμε γάντια μιας χρήσης, μάσκες, μήπως όμως θα πρέπει να κάναμε και κάτι για τα παπούτσια μας;

Ο σύμβουλος υγείας από το Missouri, Dr Mary E. Schmidt δήλωσε ότι σύμφωνα με μελέτες ο κορωνοϊός μπορεί να ζήσει στις σόλες των παπουτσιών μας για πέντε ημέρες αφού είναι κατασκευασμένες κυρίως από PVC, καουτσούκ και δέρμα με πλαστικό τα οποία φέρουν υψηλά επίπεδα βακτηρίων διότι δεν έχουν πόρους και άρα δεν επιτρέπουν στον αέρα, το υγρό ή την υγρασία να τα διαπεράσουν.

Ιδιαίτερα όταν βρισκόμαστε σε πολυσύχναστους χώρους όπως υπεραγορές, αεροδρόμια ή δημόσιες συγκοινωνίες είναι πολύ πιθανών να μεταφερθούν τα μικρόβια ειδικά μέσα στο σπίτι μας.

Καλό είναι λοιπόν να αφήνουμε τα παπούτσια μας εκτός σπιτιού στο μπαλκόνι για παράδειγμα και να τα καθαρίζουμε σχολαστικά. Αν είναι από ύφασμα και μαλακό υλικό ή πλαστικό δέρμα πρέπει να πλυθούν στο πλυντήριο. Όμως προσοχή μην το παρακάνετε με τη θερμοκρασία. Αν πάλι τα παπούτσι είναι από δέρμα ή άλλο υλικό καλό θα ήταν να τα καθαρίζατε με αντισηπτικά μαντηλάκια στο χέρι.

Μία άλλη καλή λύση για την μείωση της μεταφοράς του ιού από τα παπούτσια είναι να χρησιμοποιούμε μόνο ένα ζευγάρι για να βγαίνουμε εκτός σπιτιού. Αν για παράδειγμα η δουλειά σας ακόμα το απαιτεί να βρίσκεστε εκτός σπιτιού τότε θα πρέπει να επιλέξετε ένα ζευγάρι παπουτσιών το οποίο θα φοράτε αποκλειστικά και μόνο στις εξωτερικές σας δουλειές. Επιστρέφοντας στο σπίτι αφαιρέστε τα αμέσως και τοποθετήστε τα έξω ή καθαρίστε τα άμεσα έτσι ώστε να μην μεταφέρεται τον ιό στον χώρο σας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS