ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Πριγκίπισσα Diana: Πουλήθηκε το διάσημο πουλόβερ της για πάνω από 1 εκατομμύριο

Οι πλειοδότες του Sotheby’s, πρόσφεραν 1,1 εκατομμύριο δολάρια για το κόκκινο πουλόβερ.

Μαρία Καραμάνου

Αν ήμασταν ένας από τους συμμετέχοντες στη δημοπρασία του Sotheby's, θα ήμασταν διατεθειμένοι να πληρώσουμε 1,1 εκατομμύριο δολάρια ή 886.347 λίρες για ένα πουλόβερ. Το περίφημο πουλόβερ με το μαύρο πρόβατο που φορούσε η πριγκίπισσα Diana, από την βρετανική μάρκα Warm & Wonderful, προκάλεσε μια έντονη διαδικασία πλειοδοτήριας στον γνωστό οίκο δημοπρασιών. Κατά τα τελευταία 15 λεπτά, η τιμή του πουλόβερ αυξήθηκε από 190.000 δολάρια σε 1,1 εκατομμύριο δολάρια, ποσό που ήταν 14 φορές υψηλότερο από την αρχική εκτίμηση των 80.000 δολαρίων.

Photo By @diana.princess.wales On Instagram

Η Lady Di φόρεσε για πρώτη φορά το κόκκινο πουλόβερ με τα λευκά πρόβατα, συνοδευόμενο από μαύρο, το 1981, κατά τη διάρκεια παρακολούθησης ενός αγώνα πόλο του Καρόλου. Παρόλο που ήταν τότε μόλις 19 ετών, έγινε γρήγορα γνωστή χάρη στο ανοιχτόχρωμο πουλόβερ που φορούσε, το οποίο προκάλεσε εντύπωση. Η Diana αργότερα αντικατέστησε το πουλόβερ αυτό από την Warm & Wonderful το ίδιο καλοκαίρι, καθώς το αρχικό υπέστη ζημιά. Οι δημιουργοί της μάρκας, Joanna Osborne και Sally Muir, έχασαν τα ίχνη του αρχικού πουλόβερ μέχρι που η Osborne το ανακάλυψε στη σοφίτα της νωρίτερα φέτος.

Photo By @diana.princess.wales On Instagram

Η σημερινή πώληση έχει επισκιάσει το προηγούμενο ρεκόρ για το ακριβότερο πουλόβερ που πωλήθηκε σε δημοπρασία. Το 2019, η πράσινη ζακέτα του Kurt Cobain, την οποία φορούσε στη συναυλία MTV Unplugged των Nirvana, πωλήθηκε για 334.000 δολάρια. Το σημερινό αποτέλεσμα ανοίγει νέα ρεκόρ, ανάμεσα και σε άλλα κομμάτια που ανήκαν στην πριγκίπισσα Diana. Νωρίτερα φέτος, ο οίκος Sotheby's πούλησε το δαμασκηνί φόρεμα της "Infanta" του Victor Edelstein έναντι 604.800 δολαρίων, προκειμένου να σπάσει κι άλλα ρεκόρ.

Στην πραγματικότητα, πολλά από τα αντικείμενα της Diana έχουν επιστρέψει στο προσκήνιο φέτος. Τον Ιανουάριο, η ριάλιτι σταρ και φανατική συλλέκτρια αντικειμένων από δημοπρασίες, Kim Kardashian, αγόρασε τον αμέθυστο σταυρό Attallah της Diana για 197.453 δολάρια.

Photo By @diana.princess.wales On Instagram

Το πουλόβερ αναγνωρίζεται ως ένα από τα πιο εμβληματικά ρούχα της αείμνηστης πριγκίπισσας και αποτελεί έναν τρόπο να εκφράσει τα συναισθήματά της έναντι της βασιλικής οικογένειας. Παρόλο που πέρασαν πάνω από 25 χρόνια από τον θάνατό της, το πουλόβερ αυτό συνεχίζει να έχει μεγάλη αξία. Το 2022, το brand Rowing Blazers κυκλοφόρησε μια επανέκδοση του πουλόβερ με μεγάλη επιτυχία, ενώ η Warm & Wonderful συνεχίζει να το προσφέρει. Οπότε, δεν χρειάζεται να διαθέσετε 1,1 εκατομμύρια δολάρια για το πουλόβερ της πριγκίπισσας Diana, αφού μπορείτε να αποκτήσετε το δικό σας με μόνο 315 ευρώ.

WOMEN'S FITTED "DIANA EDITION" SHEEP SWEATER (PREORDER) €311,95 από Warm and Wonderful BUY NOW

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS