ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: midi στενό φόρεμα και μποτάκια
 

«Πρεμιέρα» έναρξης μαθημάτων στο Πανεπιστήμιο Κύπρου με φυσική παρουσία

Σημειώνεται ότι πέραν των 6.000 φοιτητών/τριών και μελών του προσωπικού του Πανεπιστημίου Κύπρου ανέβασαν, μέχρι χθες, το Safe Pass στην πλατφόρμα

Άρχισαν τη Δευτέρα, 6 Σεπτεμβρίου, τα μαθήματα στο Πανεπιστήμιο Κύπρου με φυσική παρουσία για το νέο ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 με ασφάλεια και αυστηρά μέτρα προστασίας της υγείας της πανεπιστημιακής κοινότητας, στο πλαίσιο αποφυγής της διασποράς του κορωνοϊού

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και στις αίθουσες διδασκαλίας επέστρεψαν σήμερα, με φυσική παρουσία και τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα, χιλιάδες υφιστάμενοι/ες φοιτητές/φοιτήτριες καθώς και νεοεισερχόμενοι/ες φοιτητές/τριες, μετά από το πολύμηνο lockdown και τα μαθήματα τηλεκπαίδευσης, δίνοντας ξανά «ζωντάνια» στο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, με την παρουσία τους. Στο πλαίσιο επαναλειτουργίας του Πανεπιστημίου Κύπρου με φυσική παρουσία, στο μέγιστο δυνατό βαθμό, η κατοχή Safe Pass από τους/τις φοιτητές/τριες, τους/τις ακαδημαϊκούς και το άλλο προσωπικό, ήταν απαραίτητη.

Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ φοιτητές/τριες δήλωσαν χαρούμενοι και ενθουσιασμένοι για την επιστροφή τους στην φοιτητική τους ζωή στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και τη δια ζώσης διδασκαλία και ευχήθηκαν να παραμείνει η κανονικότητα, χωρίς επιδείνωση των επιδημιολογικών δεδομένων, προστίθεται.

Ο Πρύτανης, Καθηγητής Τάσος Χριστοφίδης εξέφρασε τη χαρά του που οι χώροι του Πανεπιστήμιου Κύπρου γέμισαν και ζωντάνεψαν ξανά με φοιτητές/τριες και για το γεγονός ότι η επαναλειτουργία του Πανεπιστημίου με τη έναρξη μαθημάτων με φυσική παρουσία και με παράλληλη τηλεκπαίδευση όπου χρειάζεται, ξεκίνησε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και εμπόδια.

«Είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον και μας χαροποιεί αφάνταστα το γεγονός ότι η μεγάλη πλειοψηφία των φοιτητών/τριών του Πανεπιστημίου Κύπρου αλλά και του προσωπικού έχει εμβολιαστεί. Παροτρύνουμε και τους υπόλοιπους φοιτητές/τριες και μέλη του προσωπικού που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί, να το κάνουν, για τη δική τους προστασία και την προστασία ολόκληρης της κοινότητάς μας», είπε.

Σημειώνεται ότι πέραν των 6.000 φοιτητών/τριών και μελών του προσωπικού του Πανεπιστημίου Κύπρου ανέβασαν, μέχρι χθες, το Safe Pass στην πλατφόρμα Safe Pass Covid- 19 www.ucy.ac.cy/ucysafeapp προκειμένου να ξεκινήσει με ασφάλεια η νέα ακαδημαϊκή χρονιά.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση